Bendovi stižu u Beram, Trviž i Sveti Petar

Justin's Johnson iz Splita
Justin's Johnson iz Splita

Nova glazbena manifestacija koja povezuje manja mjesta središnje Istre originalno nazvana "Rock Lišere" najavljena je na konferenciji za novinare održanoj u ugostiteljskom objektu Bunker u Pazinu.

- Pokušali smo spojiti više manjih događanja u manjim mjestima središnje Istre u jedan veći projekt radi lakše organizacije i bolje promocije koncerata, kazao je jedan od organizatora manifestacije Dino Miletić dodavši da je cilj povezati više lokalnih udruga mladih i mjesnih odbora u zajedničku trajnu manifestaciju koja bi privukla veći broj posjetitelja. Prvi koncert u ciklusu "Rock lišere" stiže u Beram gdje se već dvije godine unazad održavao koncert nazvan "Rokajmo za Martina" kojeg koordinira Edvard Frančin. Ovoga je puta inkorporiran u novu, širu manifestaciju, a održat će se u velikom šatoru na mjesnom igralištu 15. studenog. Nastupit će bendovi: "The Shaiones" (Opatija/Rijeka), "Bez Identiteta" (Pazin), "TTRT" (Pazin) te po prvi puta pazinski srednjoškolski bend "US 9".

Uslijedit će 22. studenog koncert "Rokarova" u Katunu Trviškom, gdje zaista dugo nije bilo pravih rock koncerata. U tamošnjem društvenom domu nastupaju: "Justin’s Johnson" (Split), "The Bills" (Rovinj), "Fault" (Pula), "Greenfly" (Pazin) i "Drunken Monkeys" (Krk). Za kraj, 29. studenog, stiže koncert "Punk Rock Wood" koji se treći put po redu održava u Svetom Petru u Šumi gdje nastupaju mnoga poznata imena domaće punk-rock scene: "Gužva u 16-ercu" (Osijek), "Mašinko" (Zagreb), "Officer Down" (Rijeka), "Svinjsko Korito" (Mali Lošinj) i "Mamuty" (Kanfanar). Taj će se koncert održati u mjesnoj boćarskoj dvorani. Koncerti u Žminju i Cerovlju koji su bili u planu ove su godine otpali zbog organizacijskih poteškoća. Organizatori se nadaju da će manifestacija postati tradicionalna te da će joj se iduće godine pridružiti udruge mladih i mjesni odbori ostalih manjih mjesta unutrašnje Istre.

- Želimo omogućiti lokalnim mladim bendovima mjesto za nastup, ali i publici iz manjih mjesta središnje Istre omogućiti rock koncerte koji inače nedostaju, kaže Dragan Berton iz trviške udruge "Naš komun". "Uz mlade demo bendove iduće godine planiramo pozvati poznatija glazbena imena", dodaje Mauricio Šajina. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter