ATP Umag: Gustafi su sinonim za dobru zabavu

Gustafi oživjeli publiku (M. MIJOŠEK)
Gustafi oživjeli publiku (M. MIJOŠEK)

Kako se ovih dana smjenjuju kišna i sunčana razdoblja, tako i ozračje umaškog ATP turnira iz euforije pada u melankoliju i obrnuto.

Tako je bilo i na koncertu možda najpopularnije istarske grupe, svevremenskih Gustafa, koji su se na pozornicu ATP Dance Arene u srijedu navečer popeli tik nakon završenog teniskog meča u kojem je posljednji hrvatski par poražen.

Dočekali su umrtvljenu publiku koja je iz pjesme u pjesmu dobivala sve snažnije glazbene impulse života, da bi pri kraju koncerta to već nalikovalo na raspojasanu štalu kakvu znaju napraviti jedino Gustafi.

Krenuli su s domoljubnom "Istrom" i ljubavno-depresivnom "Nisan zna" te nastavili redati hitove do "Katarine". Tada je već podij bio ispunjen domaćim posjetiteljima koji znaju riječi pjesama naizust, ali i stranim turistima koji su se trudili pjevati na čakavskom narječju pa su i na pitanje frontmena Edija Maružina "Kadi je zec?" svi zajedno odgovarali "U vali".

Za kraj poslovično dobrog nastupa odsvirali su "Ja nisan stija mala" i "Brkicu" u ruskoj verziji, što je publika nagradila pljeskom. Na bini ih je zamijenio kolumbijski bend Bambarabanda koji se nalazi na europskoj turneji. Radi se o etno grupi koja njeguje autentičnu tradicionalnu glazbu Anda i južne Kolumbije.

U ATP Lounge prostoru svirao je u isto vrijeme kantautor Pavel (frontmen grupe Ramirez - Aljoša Šerić) & Brownies (akustični trio iz Umaga), dok je dan ranije goste zabavljao Encognito band. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter