Alen Vitasović sprema novi album

Alen Vitasović (Arhiva)
Alen Vitasović (Arhiva)

Ovaj mjesec prilično je aktivan poznati istarski pjevač Alen Vitasović koji nastupa na četiri festivala. Nastupao je na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu u duetu s mladim slovenskim pjevačem Rokom Bažikom, te su izveli pjesmu "Ja san uvik dušu sluša" na tekst Roberta Pilepića i glazbu Marka Tomasovića.

Ovog ljeta je već 11. put sudjelovao na etnofestu u Neumu gdje je s Brunom Krajcarom otpjevao narodnu "Sve spod mi Raklja sela" koju je Krajcar obradio.

I u nastavku kolovoza bit će okupiran festivalima pa u već u subotu nastupa na našem najboljem glazbenom festivalu - Šibenskim šansonama gdje će uz klapu Motovun izvesti pjesmu "Vratilo se sunce" za koju tekst i glazbu opet potpisuju Robert Pilepić i Marko Tomasović. Konačno, u petak 29. kolovoza na Chansonfestu izvest će baladu Tonija Pernića “Moja mila”.

- Nisam zadnjih par godina puno nastupao na festivalima pa sam se ove godine odlučio malo vratiti. Festivali su dobra prilika za promovirati novu pjesmu i zbog same publike, a i zbog prisutnosti brojnih medija. Volim festivale i zbog druženja s pojedinim kolegama. Ima i malo tog natjecateljskog naboja koji daje svemu dodatnu draž iako sama nagrada mi i nije toliko važna, priča nam Vitasović koji ljeto provodi radno, na brojnim koncertima uz prateći band Enigma iz Pule.

Snimio je i sve pjesme za novi album koji izlazi na jesen u izdanju Croatia recordsa, a autori na albumu su većinom iz našeg kraja. Za najavni singl "Marija ni stila" već je snimljen videospot u režiji Zorana Mikletića. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter