8. Seasplash platforma: Punk rock jači od hladnoće

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Unatoč priličnoj hladnoći, odličan posjet publike i dobra blagdanska atmosfera umnogome su kumovale uspjehu sinoćnjeg koncerta šest više i manje etabliranih, ali redom energičnih i dobro uigranih punk rock i indie sastava, koji se u okviru 8. Seasplash platforme, uz slobodan ulaz, održao na pulskom Kaštelu.

Bis za Jonathan

Udarni dio večeri pripao je dobrom i sve popularnijem riječkom indie rock bendu Jonathan, pulskom punk rock bendu Fakofbolan te njihovim novosadskim kolegama Atheist Rap, a sve bi bilo još bolje da je ozvučenje bilo suptilnije, manje bučno.

Krenuvši nakon preksinoćnjeg pulskog nastupa odmah za Beograd gdje će nastupiti u okviru regionalne turneje i promocije hvaljenog debitantskog albuma "Bliss", riječki Jonathan su dojmljivim energičnim nastupom i predanošću opravdali očekivanja fanova i poštovatelja; ugodno su iznenadili dio publike koja ih još nije čula, a bilo je i pojedinih kritičkih opaski da su "dobri, ali neautentični", da zvuče kao njujorški bend Interpol.

Odsvirali su i "Pictures" (pjesmu posvećenu pokojnom Damiru Badurini, tragično preminulom pjevaču grupe Unlogic Skill, bratu frontmena Jonathana Zorana Badurine), čiji će videospot upravo ovog vikenda doživjeti premijeru. Dobar dio publike nakon njihova jednosatnog nastupa tražio je bis, no program je morao dalje.

Energični Fakofbolan

Uz podršku fanova u prvim redovima, scenom su potom zavladali pulski Fakofbolan. U sklopu koncertne turneje na kojoj promoviraju svoj posljednji, četvrti studijski album  "...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome..." , frontmen Šapo, gitarist Tibo, basist Đuro i bubnjar Dejo još su jednom nisku angažiranih tekstova povezali s punk energičnošću i uigranošću.

S iskustvom, kako su u uvodu rekli, 25 godina, sedam mjeseci i pet dana postojanja, novosadski vedar punk-rock bend Atheist Rap otvorili su koncert pjesmom "Zapadna Evropa". Jedan od boljih momenata je onaj kad su fanovi s bendom pjevali njihovu pjesmu "Štrikanje", a zanimljivo je zvučala i njihova verzija talijanskog hita "Felicita", uz šaljivu opasku frontmena: "Jebeš fabrike, ajde svi fudbal da trenirate".

Nezavidni termini na početku večeri, od 21 do 22 sata, pripali su valjda najmlađem pulskom punk bendu Fonjatura te njihovim nešto starijim kolegama, rovinjskom bendu The Bills, dok su u kasnu noć, kao posljednji, nastupili zagrebački Stonebride, stigavši u Pulu sa svježe objavljenim albumom "Heavy Envelope". Zbog bolesti je, pak, mladi pulski punk bend Dental Dam morao otkazati nastup.(Z.ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter