2Cellos u pulskoj Areni 2. srpnja sa Simfonijskim orkestrom


Nakon rasprodanog koncerta u ljeto 2013. godine, proslavljeni violončelistički dvojac 2Cellos ponovno će, 2. srpnja, održati koncert u pulskoj Areni sa simfonijskim orkestrom, no još nisu odlučili s kojim.

Koncert prati njihov novi album filmske glazbe "Score" koji će biti objavljen u ožujku, a koji su snimili s Londonskim simfonijskim orkestrom. Na svjetskoj turneji pulski će nastup biti njihov jedini koncert u Hrvatskoj.

Dvojac je prošli tjedan objavio spot najavnog singla ''Game Of Thrones'' ('Igra prijestolja'), a u režiji Darka Drinovca, spot je u tjedan dana pogledalo više od 2,7 milijuna ljudi. Spotom dominiraju vizure Dubrovnika.

- Spot smo snimali u prekrasnom Dubrovniku, na mjestima gdje je snimana "Igra prijestolja". Drago nam je što kroz spotove imamo priliku prikazati cijelom svijetu ljepote 'Lijepe naše', ovog puta ljepotu Dubrovnika za koji smo posebno vezani i zbog Lukine obitelji, kaže Stjepan Hauser.

Uz temu iz "Igre prijestolja", novi album uključuje skladbe iz poznatih filmova - "My Heart Will Go On" iz "Titanica", "For the Love of a Princess" iz "Hrabrog srca", "May It Be" iz "Gospodara prstenova", "Now We Are Free" iz "Gladijatora", "Moon River" iz "Doručka kod Tiffanyja"… Novi album sadrži 14 filmskih hitova, a nekoliko pjesama s tog s još neobjavljenog albuma nedavno su odsvirali na koncertu u Operi u Sydneyu, uz dobre reakcije publike i medija.

- Koliko smo strastveni oko glazbe, s tolikom strašću gledamo i na filmove. Zato će ovaj album biti najbolji do sada, a koncert u Puli pravi spektakl, poručuje Luka Šulić.

Prodaja ulaznica za pulski koncert počinje ovog ponedjeljka, 23. siječnja, putem sistema Eventim, a cijene se kreću od 150 kuna za stajanje do 450 kuna za 'Parter Gold'. Pulski koncert bit će jedan u nizu koncerata koje 2Cellos ovog proljeća i ljeta održati u nekim od važnijih 'Arena' južne Europe, poput 'Mediolanum Foruma' u Milanu, 'Kombank Arene' u Beogradu te Arene Stožice u Ljubljani, gdje će održati dva koncerta, od kojih je jedan već rasprodan.

Na šesti rođendan dueta, koji se obilježava na današnji dan, 20. siječnja, Stjepan Hauser je rekao: "Koncert u Puli za mene ima posebno značenje, ipak se radi o mom rodnom gradu. Ovaj album je zapravo najbolje od nas, a takav će biti i koncert."

U pulskoj će Areni sa simfonijskim orkestrom u prvom dijelu koncerta stvoriti, kažu, magičnu atmosferu njihovog klasičnog repertoara, kao i slavnih filmskih djela, dok će drugi dio koncerta nastaviti rock i pop skladbama.

- Uvijek nam je bila velika želja svirati filmsku glazbu i tko bi rekao da ćemo jednog dana snimiti cijeli album uz najbolji orkestar na svijetu. Obožavamo filmsku glazbu, a na albumu predstavljamo neka od nama najdražih djela i nama omiljene filmske skladatelje, poručuju Luka i Stjepan.

2Cellos su uspješnu svjetsku karijeru počeli kada su na youtubeu objavili svoju verziju pjesme Michaela Jacksona "Smooth Criminal". Dosad su objavili četiri albuma, i održali više od tisuću koncerata diljem svijeta. (Z. A.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter