2CELLOS dobili svoj dan u Japanu!

2Cellos (D. JELINEK)
2Cellos (D. JELINEK)

Poznato je da su Stjepan Hauser i Luka Šulić kao 2CELLOS jako popularni u Japanu čiji ih fanovi prate na njihove koncerte po svijetu, no sada su za četvrti rođendan benda u Zemlji izlazećeg sunca dobili i svoj dan.

- Dvadeseti siječnja je službeno proglašen 2CELLOS Danom u Japanu, dobili smo i certifikat! Proslavili smo to na Tokyo Toweru zajedno s našim fanovima i hrpom japanskih medija!, kazali su Hauser i Šulić kojima danas u Japanu izlazi treći album "Celloverse" i to kao posebno izdanje dok album u ostatku svijeta izlazi u utorak 27. siječnja.

- Ove četiri godine su bile totalna ludnica, ali sve je to tek priprema za ono pravo ludilo koje tek slijedi, poručuju oduševljeni hrvatski čelisti iz Japana.

Da podsjetimo, 20. siječnja 2011., 2CELLOS su na YouTubeu objavili spot za "Smooth Criminal" koju u originalu izvodi Michael Jackson. Tim spotom i pjesmom osvojili su milijune obožavatelja i krenula je svjetska karijera koja traje već četiri godine i ide samo uzlaznom putanjom. Japanska publika ih je zavoljela jako brzo.

Naši slavni virtuozi su nedavno održali koncerte u Australiji, a pred njima je i buran raspored do kraja godine.

Isto tako, veliko priznanje dobili su i od portala Messagero Veneto koji je njihov nastup 15. prosinca proglasio najboljim prošle godine, a u konkurenciji su bila takva imena kao što su Pearl Jam, Ligabue, Manu Chao ili Franz Ferdinand, no talijanskog novinara najviše je impresionirala upravo energija hrvatskog dvojca s kojim za bubnjevima nastupa još jedan Puljanin, Dušan Kranjc. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter