15.Sposa News: Velika imena predstavljaju vjenčanice

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U tijeku su pripreme za "SPOSAnews15 – Istarski Festival Vjenčanja" koji će se tradicionalno održati u pulskom Domu hrvatskih branitelja od subote, 31. siječnja do nedjelje, 1. veljače.

A kako svako izdanje "Spose" ima neke svoje novitete, ove godine je to velika dizajnerska revija vjenčanica koja će se održati već ovoga petka, 23. siječnja s početkom u 20 sati, u impozantnom prostoru Svetih srca najbolja je moguća uvertira u Istarski festival vjenčanja "Sposa news" koji se ove godine održava po 15 put.

Revija u Svetim srcima

Osim lokalnih dizajnera kojima je ovo prilika da autorski iskažu svoje viđenje vjenčanje, ove godine nastupaju neka od najjačih imena hrvatske modne scene. Jednim izlazom odnosno jednim modelom na temu vjenčanja i svojom modnom pričom, predstavit će se 13 modnih dizajnera.

Tako u Pulu dolazi Boris Pavlin jedan je od onih dizajnera na domaćoj sceni za čije se revije traži mjesto više i kojeg zbog njegovog ručnog filigranskog rada nazivaju hrvatskim kraljem vjenčanja. Martina Felja pokazat će svoju vjenčanicu, a njezine kolekcije nose inozemne zvijezde poput Miley Cyrus, Kim Kardashian, Pussycat Dolls.

Puljanima znan majstor pletenine Igor Galaš, jedan od najprominetnijih dizajnerskih imena poznat i suradnji sa posrnulom Arena trikotažom predstavit će se sa rovinjskom modnom kućom 7. Nit. Vinkovčanka Sonja Lamut, sa sedam Cro A Portera i nagradom Elle Style Awarda dolazi u Sveta srca, kao i Ivana Bačelić Sajko. Od domaćih snaga sudjeluju: Marina Herak, Iva Magdić, Laardesign, Vesna Kuiš, Katja Kliba, Sanja Kaić, Doris Kolić i Anja Stehlik. Za organizacijski i koncepcijski zaokret kao svojevrsno osvježenje zaslužna je Iva Tuđa, koordinatorica revije koja je jučer na konferenciji za novinare predstavila sve dizajnere. 

Sajam u Domu hrvatskih branitelja

Manifestacija koja je svojim dugogodišnjim održavanjem postala najveća referentna točka za sve one koji planiraju, sanjaju ili su u fazi razmišljanja o vjenčanju, kao i svake godine nudit će sve što je potrebno za pripremu najvažnijeg dana u godini: od salona vjenčanica, zlatara, cvjećarnica, fotografa, snimatelja, restorana, slastičarnica, cateringa, vinara, organizatora i dekoratera vjenčanja do poklona te bračnih putovanja. Osim izlagačkog dijela tijekom dva dana festivala održavat će se i dnevne modne revije vjenčanica, uz zabavu i plesni show.

Program sajamskog djela koji započinje tjedan dana kasnije najavila je Marijana Dabo Percan iz Tijara model managementa.

U  subotu, 31, siječnja u 12 sati  festival će svečano otvoriti modna revija uz rođendansko iznenađenje LF cateringa. U 13 sati Udruga Birikina dovodi bimbo klub čuvaonicu i dječju igraonicu na temu vjenčanja. U 14 sati Medulinart predstavlja scrapbooking radionicu izrade svadbenog planera. U 15 sati je na rasporedu degustacija svadbenih torti, a u 16 sati mladenci će moći prisustvovati plesnim podukama uz Plesni centar Studio by Fabris i Rosemarie. U 17 sati ne propustite radionicu za mladence kroz predavanje stručnjaka koju vodi Rajko Boričić iz Foto Festivala, kao i radionicu svadbene šminke i frizura Valentine Grabovac iz Art box-a. U 18 sati je na redu slatka radionica – Tortalandia, a u 19 sati modna revija vjenčanica, maturalnih haljina i haljina za kume.

Nakon toga sfter party će se održati u "Marelici" uz salsu i ostale plesove

U nedjelju je otvorenje u 11 sati, u 12 je na rasporedu Tortalandia, u 13 modna revija, 14 Medulinart izrada svadbenog nakita, 15 degustacije, 16 Zaplešite sa nama, 17 Florami – prezentacija izrade svadbenih buketa i u 18 sati modna revija.

Na konferenciji za novinare degustaciju u sklopu Festivala najavila je Paola Damjan iz Concenttina. Boris Ružić iz BR Designa najavio je predstavljanje novih brendova i svjetskih trendova u uređenju interijera, dok je Sanja Bubonjić ispred HGK – ŽK Pula za 6. veljače najavila okrugli stol na temu Istra kao wedding destinacija. Pokrovitelj manifestacije su i Vjenčanice Biba u čije je ime danas konferenciji prisustvovala Biljana Pliško, dok je Valentina Grabovac ispred Art box-a najavila radionice svadbenih šminki i frizura.

Ulaznice za modnu reviju moći će se kupiti u Svetim Srcima na sam dan revije, 23. siječnja, od 18 sati, a u pretprodaji mogu se kupiti od 19. siječnja na adresi Istarska 16 gdje je sjedište Tijara model managementa kao i boutiquea Muffin fashion store. U prodaju će biti pušteno 400 karata. Ulaznica vam osigurava stajaće mjesto za gledanje ovog jedinstvenog programa u Puli (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter