"Rožice live" trag generacije 2014./15.


U sklopu obilježavanja Dana škole, Vokalna skupina "Rožice", koja od 2006. djeluje kao izvannastavna aktivnost Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, predstavila je javnosti svoj novi nosač zvuka. CD na kojem se nalazi 11 pjesama etno, rock-jazz, duhovne i pop glazbe snimljen je na koncertu "Rožica" s Frankom Krajcarom i grupom "Indivia" 6. ožujka 2014. u pazinskom Spomen domu. Na albumu se nalazi 11  pjesama različitih stilova i načina izvedbe od narodne, etno, rock-jazz, duhovne i pop glazbe.

Album "Rožice live", mora se naglasiti, snimljen je profesionalno i svojom kvalitetom može zadovoljiti i najizbirljivijeg glazbenog sladokusca. Početak je posvećen narodnim pjesmama iz Švedske, Bugarske, Kosova (Goranci) i Međimirja, zatim slijedi duhovna "Znak pobjede", a nakon nje vječiti "Summertime" i poznate pop pjesme među kojima su "Brodu u boci", "Price Tag", "Feeling Good", "Crazy" i "Royals". Ovaj vrijedan glazbeni uradak koji vrijedi imati u kućnoj diskoteci zaključuje pjesma Franka Krajcara "Rožice" u izvedbi njegove "Indivie" i naravno pazinskih "Rožica". Pjesme su obrađene višeglasno "a cappella" ili uz instrumentalni sastav. Raznolikosti izvedbi pridonose solističke izvedbe Sare Ursić, Mirte Krsnik i Martine Valenta.

"Rožice" na ovom CD-u pjevaju u sastavu: Matea Mendiković, Tina Vugrinec, Marica Ursić, Petra Smoković, Sara Ursić, Martina Valenta, Mirta Krsnik, Cintia Macuka, Klara Breščić, Wni Kuhar, Marija Meden, Tina Turčinović i Katarina Žipovski uz instrumentalnu pratnju Tonija Kukurina i Ivana Lucha na gitari, Marina Gregurinčića za glasovirom, Luke Macinića na basu, Priske Lukin beatboxig, Gorana Farkaš na cajonu, Matea Mendiković na flauti, Sebastian Demark djembe i Zoran Milan na udaraljkama.

U recenzijama albuma "Rožice Live" doc. dr. sc. Lada Duraković i mr. sc. Nikola Lovrinić ističu zanimljiv odabir skladbi, koje su izvođački vrlo zahtjevne, ali su izvedene s lakoćom i to vrlo efektno. Posebno naglašavaju važnost ovakve vokalne skupine mladih, kao rasadnika glazbenih talenata i promicatelja kvalitetne glazbe među mladima. Specifičnost Rožica je česta izmjena pjevačica i repertoara, jer svake godine maturantice odlaze pa voditeljica i utemeljiteljica "Rožica" prof. Marica Ursić prilagođava repertoar i način izvedbe novim vokalima aktualne postave.

"Rožice" su prije "Rožice live" objavile dva albuma, "Izliči me" i "Rusulica", a snimljenim materijalima želi se zaustaviti vrijeme i ostaviti trag generacija "Rožica" koje su prošle i onima koje tek dolaze, kaže prof. Ursić. Dodajući kako su iz "Rožica" i pratećeg benda stasali su brojni glazbeni talenti, koji i danas djeluju kao solisti, članovi bendova i klapa. Oni su česta podrška "Rožicama" u organizaciji VocalIstre na raznim nastupima. Iz "Rožica" je nastala skupina "Rougemarines" koja izvodi obrade pop i rock-jazz skladbi, a kako zvuče imali su prigode čuti brojni posjetitelji promocije.

"Tko se bavi glazbom zna kako je teško snimiti kvalitetan live album. Za to su potrebni kvalitetni i sigurni izvođači. Stoga sam posebno ponosna što sam mogla s ovim mladim ljudima stvoriti zaista kvalitetan album i zabilježiti njihove talente, rad, mladost, druženje i ljubav prema glazbi", kaže na sve to prof. Ursić, napominjući kako "Rožice" djeluju već skoro 10 godina, naravno ponajprije zahvaljujući talentiranim učenicima, ali i velikoj podršci cijele škole na čelu s ravnateljem prof. Josipom Šiklićem.

Na promociji albuma na kojem su pjevale "Rožice" iz postave 2014./15. nastupio je aktualni sastav "Rožica", a to su : Matea Mendiković, Tina Turčinović, Marica Ursić, Tina Vugrinec, Sara Ursić, Martina Valenta, Mirta Krsnik, Nina Bon, Eni Kuhar, Maria Meden, Katarina Žipovski, Tea Miletić, Zita Jurić, Marko Mirosav, Ana Tomišić i Ema Gortan, te gitaristi Ivan Luch i Petar Golob. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter