"Puna je Pula" Bruna Krajcara


Pulski skladatelj, kantautor i akademski glazbenik Bruno Krajcar ima novi singl, obradu narodne pjesme "Puna je Pula", kojom najavljuje novi glazbeni projekt nazvan "Istraditional". Album će sadržavati deset hrvatskih narodnih pjesama iz Istre koje će, osim u izvornom obliku, biti izvedene i u suvremenoj glazbenoj obradi.

Za pjesmu "Puna je Pula" jedan od najistaknutijih hrvatskih književnika srednje generacije Daniel Načinović kaže da je jedna od najljepših istarskih narodnih pjesama.

"Dah jedne minule epohe - vrijeme s kraja devetnaestog stoljeća, u ovoj se skladbi prožima s modernitetom suvremenosti, u susretu istarske ljestvice i zasebnih koloratura jazz glazbe. Grad Pula okvir je ove davno ispjevane ljubavne čežnje koju majstorstvo Krajcarove imaginacije i izvrsna vokalna interpretacija pretvaraju u osebujni, univerzalni glazbeni ugođaj.

'Puna je Pula' sa šarmom zvučne stare razglednice, ovdje se daruje kao još jedan prihvaćeni izazov umjetničke korespondencije u beskrajnim mogućnostima glazbenog izraza. Bruno Krajcar je na tom putu autor iznimnog nadahnuća", kaže Načinović.

Krajcar u svojem pozivu njeguje jedinstveni glazbeni izričaj u kojem spaja naizgled nespojivo, univerzalni glazbeni jezik razumljiv cijelom svijetu sa tradicijskim glazbenim elementima Istre i Kvarnera, svojevrsnim glazbenim unikatom. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter