"Pula pjeva" čeka mlade talente

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I ove godine nastavlja se s organizacijom 4. Dječjeg pjevačkog festivala "Pula pjeva", za koje prijave kreću od ponedjeljka, a traju do 16. ožujka 2017. godine. Sama audicija će se održati 17. ožujka u 17 sati u prostorima Zajednice Talijana Circolo.

Odabir skladbe

Festival je osmišljen s ciljem da se kod djece pokrene kreativnost, pretvori u umjetnički izričaj te da se na takav način utječe na samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju pojedinca u društvu. Dječji pjevački festival je u potpunosti stručno i pedagoški vođen od strane Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula, a samu organizaciju i realizaciju projekta vodi Grad Pula, odnosno nadležni Upravni odjel za društvene djelatnosti.

Prijavljeni učenici na audiciji se predstavljaju sa skladbom koju su odabrali sami prema stručnom savjetu svog mentora glazbene kulture. Obrazac Prijavnice može se skinuti s web stranica Grada Pule www.pula.hr (pod rubrikom Izdvojeno) i u školi kod učitelja/učiteljice glazbene kulture, te ga treba poslati na e-mail: [email protected], voditeljici projekta Ireni Peruško.

Polufinale 24. ožujka

Na audiciju kandidat donosi matricu na cd-u ili usb sticku, a mogu se obratiti i na e-mail studija Čarobne frule (e-mail: [email protected]) i matricu će pripremiti studio. Kandidati mogu na audiciju doći i bez matrice ukoliko sami sviraju i pjevaju, odnosno ukoliko ga netko prati na nekom instrumentu. Na audiciju se treba donijeti isprintani ispunjeni obrazac prijave na kojemu se ujedno nalazi i potpisana suglasnost roditelja/skrbnika. Rezultati audicije o ulasku kandidata u poluzavršnicu festivala, objavit će se također na web stranicama Grada Pule, najkasnije tri dana nakon završetka audicije. Poluzavršnica festivala održat će se 24. ožujka u Circolu s početkom u 19 sati.

Stručni žiri, koji će odlučivati o kandidatima, sastavljen je od šest članova, a kandidati će se ocjenjivati na temelju kriterija vokalne izvedbe, intonacije te scenskog nastupa i dojma. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter