"Igračka vjetrova" u bajkovitom Višnjanu

Sa snimanja spota u višnjanskoj šumi Pineti
Sa snimanja spota u višnjanskoj šumi Pineti

Višnjan i njegova prekrasna ali još neotkrivena romantična kulisa poslužila je kao pozornica za snimanje novog spota "Igračka vjetrova" svestranog pulskog skladatelja Bruna Krajcara i zagrebačke kantautorice Lee Dekleve.

U režiji poznate porečke redateljice Katje Restović, a na inicijativu i uz podršku direktorice Turističke zajednice Općine Višnjan Romine Sinosich, pjesma "Igračka vjetrova" dobila je svoju dušu i vizualni identitet na prepoznatljivim višnjanskim lokacijama, ističe se u najavi novog glazbenog projekta. 

Odabir višnjanske šume Pineta kao glavne kulise snimanja, te starogradske jezgre Višnjana kod šterne i samog centra mjesta, pokazao se izuzetnim potezom unatoč hladnoći. Uz pjesmu Bruna Krajcara i Lee Dekleve, kadrovi spota idealno su se stopili s mjestom snimanja, ostavljajući, prema najavi, osjećaj skladnosti nostalgije i romantike.

Direktorica višnjanskog TZ-a Romina Sinosich ne krije veliko  zadovoljstvo realiziranim projektom, budući da je u svrhu promocije mjesta Višnjan i njegovih ljepota, unatoč limitiranim financijskim sredstvima, uspješno osigurana ekipa izuzetne kvalitete i iskustva. 

Pjesmu "Igračka vjetrova" skladao je Bruno Krajcar na stihove Tina Ujevića, a izvedena je prvi puta na nedavnom 19. međunarodnom zagrebačkom festivalu šansone "Chansonfest '16".

Prema najavi, uskoro se očekuje premjera spota, nastalog u produkciji Katje Restović i njezine snimateljske ekipe Rose art video u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Višnjan. (Priredila B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter