"Fenix" - novi album Vedrana Šilipetra

Vedran Šilipetar
Vedran Šilipetar

Mladi pulski glazbenik Vedran Šilipetar objavio je drugi album "Fenix" u izdanju Aquarius Recordsa. Kako sam autor kaže u kratkom tekstu koji prati CD, ovo je kompilacija skladbi koje je skladao i skupljao od 2010. do 2014.

Dakle, pet godina prošlo je otkada je Šilipetar nastupao pod umjetničkim imenom Mor Roll pod kojim je objavio album "Gori svijet" i kada je pjevao pjesme kao što su "Ne razumijemo se" ili "Help me", pa iako je u međuvremenu odbacio pseudonim, ostao je vjeran pop-rock izričaju. Danas Vedran na albumu ima skladbe "Bježala si", "To nisi ti", "Ljubav za ljubav", "S tobom sve je savršeno" i još devet njih, među kojima je jedna označena kao bonus i to "Misečina", jedina na kojoj Šilipetar nije potpisan niti kao tekstopisac, niti kao autor glazbe jer su to Milanko Vuković i Ivan Mihovilović.

"Fenix" donosi ukupno 13 skladbi o kojima najbolje govori sam autor u propratnom tekstu uz CD: "Ono što sigurno znam je to da volim život sa svim neminovno dramatičnim i često naglim obratima koje nosi. Vjerojatno se to reflektira i na glazbu koju stvaram. Lagao bih kada bih rekao da ne volim jednostavan, ležeran i opušten život u kojem dominira sunce, tekući poljubac, smijeh i ti, Iva. Sve mi je više potrebna vladavina dura i nekih pitomijih melodija".

Time opisuje svoju životnu filozofiju koju prenosi na album, u glazbu i stihove koje kreira, a još ćemo vidjeti kamo će život odvesti ovog mladog Puljanina i o čemu će pričati na idućim albumima.

Osim što piše i sklada, Šilipetar po potrebi zasvira klavijature, gitaru i bas, a potpisan je i kao jedan od producenata. Osim njega, tu je ekipa koja mu pomaže pa se u pojedinim pjesmama pojavljuju basist Anton Krjacer, gitaristi Željko Banić Bane i Nino Ramić, bubnjar Zoran Đorđević Đole Macola i tenor saksofonist Afrim Shehu dok kao gošće u pjesmi "Daj mi glas" pjevaju Teranke.

Za aranžmane su se pobrinuli Marijo Luketa i Srđan Sekulović Skansi. Sandro Butković se pobrinuo za drum programming i beat na dvije pjesme te se pojavljuje kao producent na sedam pjesama uz Šilipetra, a ovog posla na "Fenixu" su se latili i Sekulović, Luketa i Tomislav Šestan.

Dvije pjesme napisane su za potrebe predstave "Mala sirena" Teatra Naranča, za njih je tekst napisao Luka Juričić, a cjelokupni materijal je sniman u studijima NLO Zagreb te u studijima Partyzan i KE sound u Puli. Za mastering su se pobrinuli Earresistible studio iz Ljubljane, NLO studio Zagreb, Black Dog studio na Floridi te Balance mastering iz Londona. Dizajn omota potpisuje Iva Nardić, styling Iva Tuđa, a autori fotografija su Hassan Abdelghani, Manuel Angelini, Bruno Papić i Šilipetar. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter