"Cow and Chicken" s hrvatskim potpisom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Suradnja Ane Tevšić i Cartoon Networka rezultirala je prvim proizvodima. Podsjetimo, mlada produkt dizajnerica iz Pule sa stalnom adresom u Zagrebu, nedavno je postala jedna od novih dizajnera najpoznatije svjetske televizijske mreže za emitiranje crtanih filmova, a prvi joj je zadatak bio kreirati proizvode vezane uz legendarne crtiće kao što su "Cow and Chicken", "Dexter"s Laboratory" i "Johnny Bravo".

Zabavno i taktilno

- Prvi proizvodi koje predstavljam su oni iz kolekcije za crtić "Cow and Chicken". S obzirom na to da crtić prikazuje obitelj te da su Cow and Chicken zapravo djeca, htjela sam napraviti nešto što se može koristiti svakodnevno i što je povezano s nekom obiteljskom rutinom. Ono što nas uvijek najviše podsjeća na dom su svakako zajednički obroci pa je iz tog razloga napravljena serija čepova koja može biti prisutna upravo u tim trenucima. Cow and Chicken drveni čepovi su vrlo zabavni i taktilni. Naime, gumeni dijelovi su pomični i zabavljaju korisnika, otkrila je Tevšić.

Set se sastoji od četiri čepa: Chicken, Cow, Mom i Supercow. Svaki od njih prikazan je kroz različite materijale i načine obrade, što im daje osobnost i zaigranost. Osim u obliku čepova, Chicken, Cow, Mom i Supercow dostupni su i kao ogrlice.

Uz spomenute proizvode u ponudi pulske dizajnerice sa zagrebačkom adresom nalaze se i drugi zanimljivi predmeti - majice dugih rukava s 3D-šavom koji iscrtava pojedini lik, majice kratkih rukava s karakterističnim izjavama, bilježnice, šalice i ruksaci koji se mogu nositi na tri različita načina. Sve radove moguće je pronaći u njezinom dućanu u Zagrebu te u web-shopu na njezinoj internetskoj stranici. Bitno je istaknuti i da su svi predmeti osim šalica ručno izrađeni i proizvedeni u Hrvatskoj.

Problem postao izazov

- Također, pažljivo su birani materijali i načini obrade kako bih pokazala da se kvalitetni i pristupačni proizvodi zaista mogu proizvoditi u Hrvatskoj te da nam samo treba dati priliku. Nije bilo jednostavno izraditi sve navedene proizvode, pogotovo zato što se radi o novitetima poput gumenih kalupa i ručne dorade gumenih dijelova, primjerice, no ono što je u početku bio problem, u međuvremenu je postao izazov i sretno mogu reći da je sve vrhunski odrađeno - zaključila je Tevšić. (Ivana KOCIJAN)


Podijeli: Facebook Twiter