Žeželj u Rojcu - kulturni top događaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz ovomjesečni top kulturni događaj, sutrašnje otvaranje izložbe radova međunarodni renomiranog strip autora, slikara i ilustratora Danijela Žeželja "Babilon u Rojcu" u 20 sati, program Dnevnog boravka u prizemlju Rojca sadržajan je i bogat do kraja svibnja. Sutra, kao svojevrsni afterparty Žeželjevoj izložbi, u Monteparadiso klubu nastupa kultni slovenski bend Žoambo Žoet Workestrao, koji će svirkom podržati pulska grupa Udav.

U subotu od 11 do 13 sati, uz slobodan ulaz, u Dnevnom boravku je na rasporedu koncert polaznika glazbene radionice udruge Corona, a pored njih i djeca predškolskog uzrasta upriličit će glazbeni program posvećen majčinom danu (11. svibnja) i Međunarodnom danu obitelji (15. svibnja).

Idućeg petka, 23. svibnja u prostorijama Dnevnog boravka u 20 sati na rasporedu je putopisno predavanje i promocija knjige "1000 dana proljeća", prvijenca zagrebačkog putopisca Tomislava Perka koji se nedavno se vratio s putovanja oko svijeta, obišavši pet kontinenata s budžetom od svega par eura na dan. Iste večeri u Monteparadisu klubu nastupa bosanski glazbenik i pjesnik Damir Avdić.

Dan kasnije, 24. svibnja u 18 sati, glazbenim će se programom, druženjem i vegetarijanskim delicijama proslaviti 15. godišnjica djelovanja Centra "Shin" , udruge koja njeguje prakse posebnog tipa tradicionalnih sinojapanskih vještina i metoda - yogu i kempo.

U ponedjeljak, 26. svibnja u Dnevnom boravku Rojca u 19 sati Udruga Neboder i Savez udruga Rojca organiziraju tribinu "Rad i radnici u kulturi"; njeni su autori i voditelji Željko Marković i Goran Matić, a gosti Vesna Vuković i Tanja Miličić.

U četvrtak, 29. svibnja u 20 sati Pulska filmska tvornica predstavit će se projekcijom najboljih kratkih filmova iz njihovog ovogodišnjeg klupskog programa, a u subotu 31. svibnja, u unutarnjem dvorištu Rojca i Dnevnom boravku od 17 sati do kasno u noć (zasad bez otkrivenih detalja), na rasporedu je - Akcija Rojc. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter