Vrhunske kazališne izvedbe Shakespearea i ruskih klasika i na pulskom filmskom platnu

"Ana Karenjina"
"Ana Karenjina"

Osim opera, koje se na filmskom platnu kina Valli mogu gledati već šest godina, od 2011. godine, već dvije godine mogu se pratiti i vrhunske kazališne predstave.

I ove se sezone naime Kino Valli pridružuje svjetskom trendu prikazivanja vrhunskih kazališnih predstava u visokoj rezoluciji na filmskom platnu. Britanski Globe on Screen i Royal Shakespeare Company donose izvrsne produkcije Shakespearovih djela: kao što je to "Mjera za mjeru", dok će rusko kazalište i ruske književne klasike "Anu Karenjinu" i "Evgenija Onjegina" približit Stage of Russia.

Prva od tih predstava, "Ana Karenjina" bit će na programu u četvrtak, 9. ožujka u 20 sati. Predstava traje 165 minuta, redateljica je Angelica Cholina, a glume Olga Lerman, Evgeny Knyazev, Dmitry Solomykin, Valery Ushakov, Maria Volkova, Ekaterina Kramzina i Fedor Vorontsov.

U režiji redateljice i koreografkinje Angelice Choline, ova produkcija "Ane Karenjine" je moderna plesna interpretacija Tolstovljeva romana. Cholina nastoji naći ekvivalentnost Tolstojevih riječi u harmoniji pokreta¸ u kojoj svaka gesta sadrži jednako značenje koliko i riječ.

"Mjera za mjeru" na programu je 30. ožujka, a redatelj je Dominic Dromgoole. Predstava traje 165 minuta. Puškinov "Evgenij Onjegin" na rasporedu je 27. travnja, a s pauzom će trajati 210 minuta. Cijena redovnih ulaznica iznosi 45 kuna, a cijene ulaznica za umirovljenike, osobe s invaliditetom i studente 30 kuna.

Kino Valli od listopada 2011. godine postalo je dio svjetske elitne mreže izravnog prijenosa Metropolitan Opere, i od tada je steklo svoju vjernu publiku i stalne goste, koji uživaju u vrhunskim svjetskim ostvarenjima. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter