Vodnjanska Apoteka u Beču

Matija Debeljuh i Branka Benčić
Matija Debeljuh i Branka Benčić

U sastavu programske sekcije 'Fokus ex Jugoslavija i Albanija', koja u formatu skupne izložbe obuhvaća pet prostora za suvremenu umjetnost iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije i Albanije, od jučer do nedjelje vodnjanski prostor za suvremenu umjetnost Apoteka sudjeluje na manifestaciji Viennacontemporary u Beču.

Ideja Fokus programa je interes za nezavisne prostore za suvremenu umjetnost u regiji kao korektiv i alternativa radu ustanova, predstavljajući kroz presjek scene relevantne umjetničke pozicije. Kustosica projekta je Adela Demetja iz Tirane.

Apoteka se predstavlja radovima Dalibora Martinisa, Damira Očka i Dine Zrneca, a sudjeluju još Tirana Art Lab iz Tirane, ljubljanska galerija Alkatraz, novosadska Šok Zadruga te skopska Serious Interests Agency.

U nedjelju, 25. rujna u 11.30 sati održava se javni razgovor na temu budućnosti nezavisnih prostora za suvremenu umjetnost, a sudjeluju Branka Benčić, Jadranka Plut iz ljubljanske Galerije Alkatraz, Nada Prlja iz makedonske Galerije SIA Gallery i umjetnik Slobodan Stošić. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter