Vodnjanska Apoteka predstavlja se u Budimpešti

Apoteka drugi put u mađarskoj prijestolnici
Apoteka drugi put u mađarskoj prijestolnici

Na sajmu suvremene umjetnosti u Budimpešti Art Market Budapest, radovima Igora Eškinje, Matije Debeljuha, Tine Gverović i Marka Tadića predstavlja se Apoteka - prostor za suvremenu umjetnosti iz Vodnjana.

Art Market Budapest, osnovan 2011. fokusiran je na "Young Yourope", mlađu generaciju umjetnika i galerija; okuplja izlagače iz više od 20 zemalja, a međunarodnih posjetitelja je preko 20 tisuća. Ove je godine poseban fokus usmjeren na "Guest Balkan" te uključuje dodatan program s interesom na zapadni Balkan.

Apoteka se drugi put predstavlja na Art Market Budapestu, čime je nova afirmaciju Apoteke u međunarodnom kontekstu, nakon što se od otvaranja 2013. pozicionirala u hrvatskom kulturnom prostoru programskom koncepcijom i specifičnim prostorom.

Apoteka, koncipirana kao project room, mjesto je realizacije programa različitog formata, otvorenog za različite umjetničke medije, pozicije i prakse, nizom privremenih sadržaja promjenjiva karaktera, mjesto susreta i razgovora, otvoreni poligon umjetničkog, kustoskog, programskog istraživanja. Program Apoteke usmjeren je na istraživanje, promoviranje, razumijevanje i prezentaciju suvremenih umjetničkih praksi, generator novih sadržaja, formiran kao mozaik različitih prezentacijskih formata. Program Apoteke realiziraju Branka Benčić (kustosica) i Matija Debeljuh (vizualni umjetnik). (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter