Voćnom izložbom "U slast" dozivaju ljeto

(A.DAGOSTIN)
(A.DAGOSTIN)

U Likovnoj galeriji pazinskog Društva likovnih stvaratelja otvorena je skupna izložba jednostavnog, ali poticajnog naziva "U slast".

Pazinski likovni amateri slike, njih čak 17, umjetničke su radove s voćnim motivima pripremili za lanjsku kaldirsku Feštu od fruti, a nakon što su izložbu razgledali Kaldirci, ali i Motovunci u sklopu tamošnjeg Festivala terana i tartufa vrijeme je došlo i da raznobojne radove jarkih boja predstave i u svom gradu.

- Otvorenje ove ljetne izložbe naš je način da malo potjeramo zimu, iako se najavljuje snijeg. S ovim bojama dozivamo ljeto, kazala je na otvorenju predsjednica DLS-a Nada Putinja podsjetivši da su platna na kojima su pazinski likovnjaci slikali voćne motive bila donacija Općine Motovun, pa će se i financijska sredstva od eventualne prodaje usmjeriti k Udrugi mladih Kaldir za organizaciju Feštu od fruti. Izloženih 17 slika razlikuje se po likovnom stilu i tehnikama (ulja na platnu, akril, kombinirane tehnike…), ali svima je zajednički uložen trud u slike mrtve prirode. U kolektivnoj izložbi su sudjelovali već iskusni likovnjaci, ali i autori koji su se u slikanju okušali po prvi put, a među radovima ima i onih koji odskaču iznimnom kvalitetom. Osim slika članovi DLS-a za posjetitelje su pripremili slatko iznenađenje.

- Pošto je ovo voćna izložba organizatori Fešte od fruti su nam darovali marmeladu. Nju smo namazali u palačinke koje smo ispekli, a ima i domaćih voćnih likera, kazala je predsjednica Putinja te ponudila goste galerije ukusnim palačinkama koje su, uz druženje nakon službenog otvorenja, iako ih je bilo mnogo polako nestajale s galerijskog stola.

Radove su izložili Ivan Hekić, Biserka Jurčić, Irina Kivela Ukotić, Marko Cerovac, Mihael Cseplo, Slavica Ezgeta, Jasenka Korlević, Ana Krajcar, Anita Pilat, Enco Erdfeld, Davorka Flego, Giuliana Gortan, Nada Putinja, Nataša Simić, Anastazia Šantov Učkar, Jugoslava Šantov Učkar i Anđela Vlašić. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter