Vedran Šilipetar, Sonja Perdija i gosti izlažu u Parizu

Vedran Šilipetar pored svog rada u pariškoj galeriji
Vedran Šilipetar pored svog rada u pariškoj galeriji

U pariškoj galeriji La galeru Fontenay sous Bois u tijeku je, do 29. travnja, pozivna izložba u organizaciji galerije La galeru i obitelji Krnjus na kojoj ovoga puta sudjeluje dvoje Puljana - Vedran Šilipetar i Sonja Perdija. Oni se predstavljaju samostalno, svatko u svojem paviljonu, a imali su mogućnost pozvati svoje goste i prijatelje, odnosno likovne umjetnike čiji rad cijene i s kojima dijele slična umjetnička razmišljanja.

Šilipetar, koji se za parišku prigodu predstavlja najnovijom serijom grafika (printevi na forexu), slikama i skulpturama u bronci i željezu pozvao je interesantnog i vrlo živopisnog zagrebačkog slikara Vladu Tuđu, Puljane Adele Kokotović, Libera Kokotovića i Đuricu Ciganovića, te renomiranog fotografa i dugogodišnjeg novinara nacionalne slovenske televizije Branimira Turkalja iz Buja. To je ujedno bio i povod predstavljanju internacionalnog projekta "Facexhibition" čije je prvo izdanje Šilipetar realizirao prošle godine u labinskoj galeriji Alvona. Inače, riječ je i projektu koji putem društvene mreže Facebook okuplja više od četrdesetak autora među kojima su priznata imena poput Fulvija Juričića, Gorana Grofelnika, Denisa Nađa, Vinka Šaine, Korane Lukić Šuran, Elvisa Bertona, Monike Petrović, Ivone Verbanac, Đanija Celije, Mladena Milotića, Lili Vlačić te ostalih umjetnika iz Nizozemske, Portugala, Japana, Španjolske, Mađarske, Indonezije, Slovenije, Rusije, Italije i drugih zemalja.

Sonja Perdija, Puljanka koja se dugi niz godina bavi likovnim izričajem, za parišku je ediciju pozvala kolegice slikarice Aleksandru Rotar, Sanju Simeunović Bajec i Dolores Vlašić. Inače, ovo je Perdijino treće izlaganje u ovoj galeriji u kojoj se ovoga puta  predstavila sa serijom akrilika na platnu pretežno florealne tematike vrlo ekspresivnog i gestualnog naboja. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter