Vedran Šilipetar izlaže u Njemačkoj

Vedran Šilipetar uz svoje skulpture
Vedran Šilipetar uz svoje skulpture

Nakon što se početkom godine predstavio u Stuttgartu, pulski likovni umjetnik Vedran Šilipetar ovih dana ponovo izlaže u Njemačkoj. Ovoga je puta pozvan kao predstavnik Hrvatske na sudjelovanje na međunarodnoj skupnoj izložbi na otvorenom u senzacionalnom parku skulptura, Neuer skulpturenpark velebnog romaničkog dvorca Stettenfels nedaleko Unterrgrupenbacha u regiji Baden - Wurtenberg. Šilipetru je poziv za izložbu uputio Wolfgang Wunderlich, selektor i organizator izložbe te kustos galerije "Syrlin" Wolfganga. Pulski se umjetnik ovoga puta predstavlja sa četiri skulpture u varenom željezu s motivima ptica. 

- Riječ je o izložbi koja okuplja kipare različitih umjetničkih izričaja i to isključivo u željezu, a otvorena je u nazočnosti  gospodina Wellera, gradonačelnika Untergrupenbacha, kaže Šilipetar.

Izložba kraj dvorca Stettenfels ostaje otvorena do listopada.

Vedran Šilipetar rođen je u Puli 1980. godine, gdje je završio  srednju glazbenu školu i Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Diplomirao je 2007. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci u klasi prof. Josipa Diminića i stekao zvanje profesora likovne kulture. Samostalno je izlagao u Puli, Bratislavi, Motovunu, Grožnjanu, Labinu i Vodnjanu, a skupno u Rijeci, Zagrebu, Beogradu (2. bijenale akvarela), Samoboru (2. trijenale hrvatskog autoportreta), Bratilslavi, Trnavi, Ostrawi (Slovačka), Bariju, Arzignanu (Italija), Lagenfeldu i Stuttgartu (Njemačka)… Dobitnik je nekoliko pohvala i nagrada među kojima su 1. nagrada ex tempore sakralne umjetnosti Ars Sacra u Vižinadi i pohvala za izvrsnost na izložbi EREX 11 u Zagrebu…

Šilipetar je autor strip satire "Elvis Brižni” koji se kontinuirano godinama objavljuje u Glasu Istre. Objavio zbirku "Elvis Briži – the best of" . Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre i Hrvatskog društva skladatelja. Bavi se skulpturom u bronci, slikarstvom, grafikom, keramikom, stripom i autorskom glazbom. Živi i radi u Puli. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter