Večeras u Puli premijera "Legende o sv. Muhli"

Predstava je najavljena u INK-u (Milivoj MIJOŠEK)
Predstava je najavljena u INK-u (Milivoj MIJOŠEK)

Večeras u 20 sati Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula bit će domaćin pulske premijere predstave "Legenda o sv. Muhli" koja je nastala u suradnji s Kazalištem Virovitica. Predstava je najavljena na jučerašnjoj konferenciji za novinare u INK-u.

- Kazalište Virovitica ima sreću što je kroz povijest održalo svoj ansambl, mi nažalost nismo, ali zajednički smo isproducirali jedan novi naslov, komediju za koju vjerujem da će imati svoju publiku, kazala je ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić.

Pozitivne reakcije

Predstava je premijeru imala 6. veljače na otvaranju Virovitičkih dana kazališta (Virkas). Miran Hajoš, producent, ravnatelj virovitičkog kazališta, kaže kako je ova premijera ipak lakši dio pošto znaju kako je publika i kritika reagirala. "Izuzetno smo zadovoljni s tim tako da očekujemo da će i pulska publika tako reagirati i biti zadovoljna s onim što smo napravili te očekujem da će predstava imati dugačak životni vijek", misli Hajoš.

Redatelj predstave Dražen Ferenčina je podsjetio da je ovo četvrta izvedba Matišićevog teksta koji je aktualan u svakom vremenu jer je to priča o svećeniku koji svoje župljane iskorištava ne bi li zadovoljio svoje tjelesne i materijalne ambicije pa Matišić na taj način ismijava lakovjernost, licemjerje i ljudsku glupost.

Nasuprot kolegama koji ne osjećaju premijerni stres nakon premijere u Virovitici, glumac u predstavi Mladen Kovačić priznaje da ima mali stres jer ne zna kako će publika ovdje reagirati.

Osebujni likovi

- Svi su likovi manje-više osebujni, čudnovati, zanimljivi, smiješni, opasni, zločesti. Redatelj i producent su okrečili zid, stavili čavliće, a mi glumci smo tu sliku objesili, kaže glumac Goran Koši.

Pulski glumac Rade Radolović u Virovitici je proveo mjesec dana i kaže kako mu je bilo prekrasno zahvaljujući fantastičnim domaćinima. "Dobar posao smo odradili i dobro smo se za taj posao i nagradili", kaže.

U predstavi igraju Draško Zidar (fra Muhlo), Mijo Pavelko (fra  Anđelko), Mladen Kovačić (Ferdinand), Vlasta Golub (Lucija), Rade Radolović (Kazimir), Igor Golub (Bogoslav), Blanka Bart (Amalija), Lana Gojak (Evica) i Goran Koši (Tvrtko).

Dramaturginja predstave je Ana Prolić, scenograf Igor Vasiljev, kostimografkinja Marita Ćopo, autor glazbe Igor Karlić, oblikovatelj svjetla Damir Gvojić, a jezični savjetnik Ivica Pucar.

Reprize u četvrtak i petak

Predstava se prikazuje na Velikoj sceni INK-a i traje 95 minuta. Repriza predstave je u četvrtak u 20 sati te u petak u 12 sati za učeničku publiku. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter