Glas Istre
Srijeda
26.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
26.04
Bošnjačke narodne nošnje (G. ČALIĆ ŠVERKO)
> Fotogalerija
#

Večer sevdalinke u buzetskom Narodnom domu

Objavljeno: 28.04.2013 | 13:50 Zadnja izmjena: 28.04.2013 | 13:50 1 komentara

Ansambl Bosana iz Zagreba ugostila je u povodu obilježavanja 68. obljetnice oslobođenja grada Buzeta Nacionalna zajednica Bošnjaka Buzeta. Subotnji koncert u Narodnom domu bio je poklon Nacionalne zajednice Bošnjaka svim Buzećanima, a njime su ujedno počeli Dani bošnjačke kulture, koji će u Buzetu potrajati do 22. lipnja.

Ansambl Bosana djeluje pri Bošnjačkoj nacionalnoj zajednici Zagrebačke županije, a njegov osnivač i rukovoditelj je Fuad Ahmetspahić, glazbenik i glazbeni pedagog iz Zenice. Mješoviti zbor i orkestar Bosane predstavio se izborom tradicionalnih i autorskih sevdalinki, a nastupila je i folklorna skupina.

U Narodnom domu nastupilo je Kulturno-umjetničko društvo Srma iz Buja, posebno atraktivna folklorna grupa, a sve je to pratio miris bosanske kuhinje, jer su se na pladnjevima, zahvaljujući vrijednim članicama Nacionalne zajednice Bošnjaka Buzeta, našle raznovrsne delicije tradicionalne bošnjačke kuhinje.

Na koncertu su uručena posebna priznanja članovima inicijativnog odbora za osnivanje Nacionalne zajednice Bošnjaka Buzeta, a dobili su ih Hasan Čizmić, Zijad Huremović, Salih Mešić, Edib Nešić, Tatjana Muratagić, Ferid Mačković i Muhamed Muratagić. Za uspješnu suradnju, podršku i doprinos radu posebna priznanja uručena su i Hotelu Fontana, Ansamblu Bosana i gradonačelniku Valteru Flegu. (G. ČALIĆ ŠVERKO)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik