Uspješan nastup harmonikaškog Utopia Quarteta

Utopia Quartet (Snimio Manuel ANGELINI)
Utopia Quartet (Snimio Manuel ANGELINI)

Kvartet harmonika Utopia Quartet održao je sinoć koncert pred brojnom publikom u pulskoj Zajednici Talijana. Članovi kvarteta čine vrlo uigrani i dobro raspoloženi Gressi Sterpin, Giampiero Strada, David Sarnelli i Marco Fabbri.

Kvartet je izveo raznoliki program, u kojima su bile zastupljene partiture iz zabavne glazbe, dijelovi mjuzikla i druge vrste popularnih, publici dragih melodija. Glazbenici su pokazali vrlo dobro muziciranje, te kako s lakoćom mogu prelaziti iz jednog glazbenog žanra u drugi - od strastvenih melodija tanga, preko rumunjskih plesova Bele Bartoka, a na repertoaru se našao i hommage Ninu Roti te "Isn't she lovely" Steviea Wondera ali i druge melodije koje su posjetiteljima bile vrlo dopadljive, te su nakon svake izvedbe talijanske glazbenike nagradili dugačkim aplauzom.

Cjelokupan program bio je u znaku izvrsnog raspoloženja, a glazbenici su na vrlo simpatičan i neposredan način komunicirali s brojnom i zadovoljnom publikom. Koncert je financiralo talijansko Ministarstvo vanjskih poslova u suradnji s Talijanskom unijom. Ovim programom nastavila se sezona događanja u pulskoj Zajednici Talijana započeta prije mjesec dana s izvrsnim koncertom popularnog talijanskog kantautora Mema Remigija. (NAPISALA Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter