Umag: Izložba "Sjećanja na Tourves" Elvisa Bertona


U umaškoj Galeriji Marin otvorena je četvrta samostalna izložba pazinskog likovnog umjetnika Elvisa Bertona pod nazivom "Sjećanja na Tourves". Riječ je o njegovom najnovijem ciklusu slika u tehnici akrila na platnu na kojem je započeo rad u svibnju ove godine tijekom trotjednog boravka na likovnom simpoziju u mjestu Tourves u Francuskoj, po kojem je ciklus i dobio ime.

Iako su slike inspirirane Provansom, Berton nije na njima zabilježio konkretne krajolike, već imaginarne i proživljene iznutra, naslikane prepoznatljivim dječjim rukopisom na način kako ih on vidi, kao i na dosadašnjim radovima povezanim s prirodom.

Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Izlaže od 2000. godine, te se predstavio na 24 samostalne i više od 60 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Izlagao je u Beču, Halbenrainu (Austrija), New Yorku (SAD), Londonu (Velika Britanija), Czestochowoj (Poljska), Doetinchem, Ulft (Nizozemska), Tourves, Six Fours les Plages (Francuska), Dunajska Streda (Slovačka) Koper, Piran (Slovenija). Dobitnik je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Zagreb i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i stvara u Pazinu.

Njegova umaška izložba će se moći pogledati do 15. siječnja 2015. u Galeriji Marin. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter