Učenici Škole primijenjenih umjetnosti u MMC-u Luka

Davor Kliman, Mirjana Grahovac Vojinović te učenice Željka Damijanić i Ines Košara (V. BEGIĆ)
Davor Kliman, Mirjana Grahovac Vojinović te učenice Željka Damijanić i Ines Košara (V. BEGIĆ)

Izložba radova učenika svih razreda pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna bit će otvorena u četvrtak u podne u MMC-u Luka. O tome su na današnjoj konferenciji za novinare govorili ravnatelj škole Davor Kliman, Mirjana Grahovac Vojinović u ime MMC-a Luka te učenice Željka Damijanić i Ines Košara, koje su realizirale postav.

- Ove godine je organizacija izložbe prvi put dana u ruke đacima, koji su u suradnji s profesorima napravili izbor radova, oblikovali katalog, pozivnice i promomaterijal te sačinili postav, kazao je Kliman. Istaknuo je da se na taj način učenici pripremaju i za postavljanje izložbe općenito, što će im svakako biti vrlo korisno u životu.

- Na taj su način učenici upoznali razne faze postavljanja izložbe, kako se radi postav, što je sve potrebno za oblikovanje kataloga, za medijsku promociju i drugo, kazala je Grahovac Vojinović.

- Bili smo podijeljeni u četiri grupe: za dizajn, potom kustosi, skupina za organizaciju i za dokumentaciju, međusobno smo si pomagali i nadopunjavali, kazale su Željka Damijanić i Ines Košara, ističući da su mu u svemu tome pomagali nekadašnji učenici ove škole, sada afirmirani profesionalci Oleg Morović i Oleg Šuran.

Ravnatelj Kliman je kazao da će to biti početak jedne nove prakse, da učenici sudjeluju u svim fazama prezentacije radova. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter