U subotu premijera predstave "Djevojačka večer"

Glumački tim predstave (Neven LAZAREVIĆ)
Glumački tim predstave (Neven LAZAREVIĆ)

Na konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula predstavljen je ansambl predstave koja će u subotu u 20 sati biti premijerno upriličena, a to je "Djevojačka večer" Davea Simpsona prema zamisli Paula Farraha. Redateljica, scenografkinja, kostimografkinja je Violeta Tomić, koja potpisuje i izbor glazbe.

Kako je rekla ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić predstava je posvećena u spomen dugogodišnjem suradniku, kolegi i prijatelju, predsjedniku Kulturnog društva B-51 i direktoru ljubljanskog festivala Ex Ponto Damiru Domitroviću koji je preminuo prošle godine.

U predstavi glume Valter Roša, Marko Braić, Rade Radolović, Luka Mihovilović, Violeta Tomić, Mia Krajcar, Lana Gojak, te Helena Minić Matanić/Lara Živolić. Koreograf je Miha Lampič, voditelj pozornice Goran Šaponja, za svjetla je zadužen Dario Družeta, za ton Miodrag Flego, a voditeljica krojačke radionice Desanka Janković. Reprize su na programu 5., 7., 8. i 9. veljače u 20 sati.

Redateljica Tomić navela je da je to treći put da ova predstava igra na daskama pulske kazališne kuće, te da je to djelo puno energije, strasti, koje su tu unijeli svi protagonisti, budući da je sinergija tijekom rada i proba bila izuzetno velika.

- Od prvih proba pa sve do premijere proteklo je samo mjesec dana, no u sat i 45 minuta trajanja publika će svjedočiti intenzivnom procesu, bit će tu puno energije, smijeha, zabave, kazala je redateljica ističući da je predstava sada još bogatija koreografijom, a promijenjen je i glumački postav.

Zadovoljstvo ovom predstavom izrazila je i ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić, ističući da je riječ o vrlo zabavnom komadu te da tu glume skoro sve domaće snage.

- Od prve izvedbe ove predstave, one slovenske iz 2000. godine te naše premijere od prije osam godina, ovaj komad je i dalje aktualan, no sada je obnovljen i donosi puno zabave, kazala je Gordana Jeromela Kaić.

Budući da predstava donosi puno plesnih trenutaka, koreograf Miha Lampič naglasio je da su dečki bili talentirani i da je bilo zabavno raditi s njima na tim sasvim posebnim koreografijama, a glumac Valter Roša, zahvaljujući se produkciji, naveo je da je rad na koreografijama bio jako zanimljiv.

Lana Gojak je rekla da predstava donosi puno bolju verziju djevojačke večeri negoli su to prave djevojačke večeri. Mia Krajcar navela je da je svaki put prije ove predstave nešto pokosi, prošli put je hodala sa štakama praktički do same premijere, a sada je na početku proba imala gripu, no iznimno je zadovoljna iskustvom i bilo joj je jako zabavno.

- Da smo slijedili cijeli tekst integralno, trajalo bi više od tri sata, saželi smo ga da bude taman po mjeri publike, ističe Krajcar, a Rade Radolović uz misao da su probe jako zabavne, kazao je da je to druženje i rad na predstavi i premisa za stvaranje nekog većeg ansambla. Helena Minić Matanić  radeći ovu predstavu se osjeća super, a Lara Živolić je presretna što joj se ukazala prilika da glumi u takvoj predstavi. Luka Mihovilović i Marko Braić također su zadovoljni ulogama i smijehom koji će predstava ponuditi. (V. BEGIĆ)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter