U "Šegrtu Hlapiću" i glumci učili od djece

Hlapić i njegovi prijatelji (M. ANGELINI)
Hlapić i njegovi prijatelji (M. ANGELINI)

"'Šegrt Hlapić' stigao je na ovogodišnji festival kao veliki kinohit, a njegovi mladi protagonisti već su prave zvijezde koje dijele autograme", kazao je Boško Picula na konferenciji za novinare prilikom predstavljanja ekipe ovoga filma.

- Istina, realizacija filma bila je zahtjevna, postojao je rizik zbog popularnosti ovoga junaka u drugim oblicima, ali to je bio jako veliki zalogaj za mene, svojevrsno osvajanje Himalaje. Na kraju je sve dobro ispalo, a uvijek je posebno iskustvo raditi s djecom, kazao je režiser Silvije Petranović.

Mile Biljanović u ulozi Hlapića rekao je da je istoimenu knjigu, nakon što ju je pročitao za lektiru, ponovno pročitao i prije snimanja. Saznajemo da glumi i u kazalištu te da je to teže negoli na filmu. Nije naučio izrađivati čizme, ali je ponešto naučio o izradi običnih cipela te je jedan par cipela, u čijoj je izradi sudjelovao, poklonio teti iz kuhinje.

Ena Lulić, simpatična Gita, veli: "Išla sam na tečaj ples kod Goranove (op. a. Goran Navojec) žene, da savladam plesni pokret, jer inače ne plešem. To mi je inače prvi filmski nastup, no režiser je bio sjajan i stalno nam je govorio da smo mu super, da smo najbolji. Mile i ja dobro smo se slagali, zanimljiv je i smiješan".

Goran Navojec tumači Majstora Mrkonju i kako je rekao "svi koji su pročitali knjigu ili prepisali lektiru znaju da je taj čovjek zao, posebno u prvom dijelu knjige, no čitatelj, kao niti gledatelj, i ne sluti što se s njime zbiva, zbog čega je takav. Kasnije će doći do sretnog raspleta, do katarze. Atmosfera tijekom snimanja bila je izvrsna, puno smo naučili i od djece, sjajno smo se družili i međusobno nadopunjavali".

Saznali smo da se film dugo pripremao jer je dosta vremena potrošeno na traženje lokacija. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter