U OKUD-u "Istra" održani božićni koncerti

Koncerti su prilika za prezentaciju polugodišnjeg rada u OKUD-u (Elzana AJDARPAŠIĆ)
Koncerti su prilika za prezentaciju polugodišnjeg rada u OKUD-u (Elzana AJDARPAŠIĆ)

U sjedištu OKUD-a "Istra" u srijedu je održan božićni koncert na kojem su se predstavili stariji polaznici grupno u komornim sastavima, uz nekolicinu individualnih. Bila je to prilika da se prezentira polugodišnji rad u OKUD-u.

Koncertne točke su pripremili Mauro Dembić, Alex Nadišić, Tatjana Merkl, Tea Mužić, Nevio Prenc, Zdravko Širola i Julian Grgorović, a nastupili su polaznici tečajeva gitare, sintisajzera, harmonike, klavira, udaraljki i solo pjevanja. Na programu su bile skladbe klasičnih autora, poput Bacha, narodnih pjesama te pop uspješnica poput "Jesen u meni" Parnog valjka ili "Činim pravu stvar" Gibonnija, da bi sve zaokružio Harmonikaški orkestar Stanko Mihovilić pod ravnanjem Juliana Grgorovića koji je izveo tri skladbe.

Večer prije nastupili su članovi najmlađih sekcija individualno na instrumentima - gitari, klaviru i harmonici. Točke su za nastup prve večeri pripremili Mužić, Nadišić, Merkl, Dembić i Teodora Dimitrov. Kako kaže predsjednik Upravnog odbora OKUD-a i voditelj tečajeva Aleks Nadišić, nastoje dati priliku svima, a u dvije prosinačke večeri predstavilo se 60-ak učenika, ne računajući orkestar. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter