U Novigrad dolazi 50 darovitih učenika

S prošlogodišnjeg izdanja (M. RIMANIĆ)
S prošlogodišnjeg izdanja (M. RIMANIĆ)

U subotu, 1. travnja u 20.30 sati u novigradskoj kinodvorani svečano je otvaranje Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće. Škola stvaralaštva se održava već 42 godine, a Novigradsko proljeće 28 godina. U nedjelju, 2. u OŠ Rivarela u Novigrad će predavanje i radionicu održati dr. sc. Željko Rački na temu "Daroviti".

Od nedjelje, 2. do utorka, 4. travnja, u 20.30 sati u hotelu Laguna na rasporedu su različiti programi. U nedjelju je predstavljanje sajma radionica, u ponedjeljak program nazvan "Novigradski krug - Videovečer", a u utorak program "talent placa - u spomen".

U srijedu, 5. u 20 sati u OŠ Rivarela u Novigrad na rasporedu je "noć knjige i raky party", a u četvrtak, 6. u 20 sati otvaranje izložbe u Lapidariju, dok pola sata kasnije počinje koncert polaznika Novigradskog proljeća u crkvi Sv. Pelagije.

Program posljednjeg dana, u petak, 7., počinje od 16 sati izložbama, predstavljanjem radionica i zatvaranjem Škole stvaralaštva. Taj program će se odvijati na tri lokacije u Novigradu, a u slučaju lošeg vremena u kinodvorani. U toj kinodvorani najavljena je završna predstava u 20.30 sati.

Očekuje se dolazak i sudjelovanje do 40 darovitih učenika osnovnih škola i do deset učenika srednjih škola iz Grada Zagreba. Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće je smotra stvaralaštva darovitih učenika koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području. Program obuhvaća rad u višestruko heterogenim radionicama te izlaganje radova na izložbama i prezentacijama.

Organizatori su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za odgoj i obrazovanje, a priređivač Osnovna škola Rivarela iz Novigrada. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter