U Labinu predstavljen najveći katalog na svijetu

Najveći katalog na svijetu ostaje u labinskom Narodnom muzeju do 19. rujna (A. ŠĆULAC)
Najveći katalog na svijetu ostaje u labinskom Narodnom muzeju do 19. rujna (A. ŠĆULAC)

U Narodnom muzeju Grada Labina predstavljen je najveći katalog na svijetu. Predstavili su ga, kustos muzeja Vedran Kos, autorica i voditeljica projekta Sunčana Matić i zamjenik labinskog gradonačelnika, Zoran Rajković. Impozantan katalog naziva "Neodoljiva Hrvatska" na kojem je radilo više od 50 stručnih i renomiranih suradnika, na 378 stranica s ukupno 45 tekstova i 344 profesionalne fotografije, predstavlja hrvatske atrakcije, prirodne ljepote, povijesnu i kulturnu baštinu, tradiciju, običaje, narod, gospodarstvo, sportske uspjehe, turističku ponudu i njezine specifičnosti.

Plijeni pažnju veličinom formata, širine 1,39 m, visine 1,65 m, težine 70 kg, na 378 stranica i 900 četvornih metara finog papira, katalog predstavlja novo, moderno poglavlje u promidžbi Hrvatske kao turističke destinacije posebno atraktivne posjetiteljima kroz cijelu godinu.

Ovaj posebno dizajniran katalog svojom veličinom i originalnošću, govori o maloj turističkoj zemlji koja ima mnoge nepoznate posebnosti, a od svega toga prodaje samo dvomjesečni kupališni turizam. Katalog je do sada predstavljen u Zagrebu, Dubrovniku, Šibeniku, Kumrovcu, Stubici, Opatiji i još nekim gradovima Hrvatske, a imao je premijerno predstavljanje i u Njemačkoj, te svugdje pobudio veliko zanimanje.

Sunčana Matić predstavila je katalog kao "djelo koje iščitava daleko privlačniju sliku Hrvatske od bilo kojeg dosad viđenog turističkog prospekta". Labin je prvi istarski grad u kojem je katalog javno predstavljen, i u Muzeju Grada ostaje do 19. rujna. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter