U Fonticusu izložbe Anne Hausner i Ive Haramine Milinkovič


U Gradskoj galerija Fonticus u petak u 20 sati otvaraju se dvije samostalne izložbe, jedna pod nazivom "Izvješća o meni" njemačke umjetnice Anne Hausner i druga "Mapiranje prostora stanja" zagrebačke autorice Ive Haramine Milinković. Izložbe će, u prisustvu autorica, predstaviti Eugen Borkovsky.

"Vizualna izvješća Anne Hausner: kratka kao pjesma, ali slojevita i višeznačna poput romana. Predmet ovog postava je vizualizacija doživljaja neprestanog gibanja, promjena i nestalnosti pojava u prirodi i paralelno s time, u nama samima.

Ponuđen je razvoj promišljanja koji se u premisi može podudarati sa snoviđenjima i koji je tijekom realizacije prošao niz doživljajnih i spoznajnih pomaka. Autorica ovim likovnim zapisima ublažuje granice između disciplina kao što su umjetnost i znanost i nudi komentar graničnih spoznaja. Plemenitim likovnim jezikom ona otvara područje suočavanja s imaginarnom realnošću i vizualizira bogatstvo osobnih doživljaja", kaže Borkovsky o izložbi "Izvješća o meni".

O "Mapiranju prostora stanja" Ive Haramine Milinković kaže da "namjera nagoni umjetnika da izabere sredstva i materijal kojim bi izgovorio zamišljeno. Iva Haramina Milinković kao gradivo za oblikovanje/preoblikovanje rabi olovku, akrilne boje, platno, konac, žicu, ovčju vunu. Nalazimo tragove rezanja, gužvanja, crtanja, paljenja. Ovom građom i načinima upotrebe ostvaruje bizarne kombinacije." (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter