U Apoteci izlaže Igor Eškinja

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

U prostoru za suvremenu umjetnost Apoteka u Vodnjanu, u okviru druge etape Privremenih susreta, sutra se u 20.30 sati otvara izložba Igora Eškinje pod nazivom "34% green on white", pridružujući se izložbi "What remains" Vlatke Horvat.

Privremeni susreti okvir su programske koncepcije Apoteke u ovoj godini, a rezultiraju kao (grupna) izložba konstituirana u vremenu, izložba koja se ne shvaća "kao fiksna i dovršena konstelacija", već se iz etape u etapu, tijekom nekoliko mjeseci transformira i mijenja. Izložba Igora Eškinje je otvorena do 10. listopada, a kustosica je Branka Benčić.

Privremeni susreti usmjereni su na propitivanje prostornih odnosa i interakcija između objekata i subjekata, konceptualizaciju procedura, postupaka i odnosa unutar umjetničkog djela, sistema umjetnosti i galerijskog prostora, ukazujući na napetosti između prostora, promatrača i promatranoga.

Postavljajući fotografiju u dijalog s izložbenim prostorom, Igor Eškinja ukazuje na mehanizme reprezentacije i recepcije koji se nalaze u pozadini shvaćanja odnosa između slike i trodimenzionalnog prostora, izoštravajući našu percepciju. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter