Tu smo 3: Staviti Pulu na svjetsku umjetničku mapu


Na Forumu je otvorena umjetnička manifestacija Tu smo 3 u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti Istre.

Publici i umjetnicima prvo su se obratili ravnateljica MSUI-ja Gorka Ostojić Cvajner i muzejski savjetnik Mladen Lučić koji je napomenuo da ovaj put sudjeluje oko 190 autora "što slikom, djelom, riječju ili mišlju".

Pozdrave je i uputio i prvi čovjek Pule Boris Miletić te istarski župan Ivan Jakovčić koji je poželio da Pula uđe na svjetsku mapu umjetničkih tako što će pokušati dobiti i bijenale hrvatske umjetnosti, što je jedna od velikih želja organizatora ove manifestacije. "Tu smo 3 pokazuje da imamo pravo na ambiciju", kazao je župan.

Prvu večer na Forumu i oko njega svoje su skulpture i instalacije izložili Šikuti machine, Đanino Božić. Siniša Majkus, Kažimir Hraste, Petar Brajnović, Mirko Zrinšćak i Vlasta Žanić dok su u galeriji Cvajner izložene slike istarskih doajena Marcela Brajnovića, Josipa Diminića, Eugena Kokota, Bruna Mascarelija, Gualtiera Mocennija, Ivana Obrovca i Karla Paliske. Program se nastavio izložbama i projekcijama u galeriji Makina, Kandlerovoj ulici, Admiralitetu i MSUI-ju.

Sutrašnji program počinje u 11 sati u Ulici Sergijevaca 36, gdje će se u izlogu trgovine Shoe-be-do svojim radom predstaviti Marina Orlić. Od 11.15 u izlogu negdašnjeg Red Carpeta predstavit će se  Paulina Jazvić, Ante Rašić i Leo Vukelić, a u 11.30 na Portarati i Giardinima vidjet ćemo što su smislili Nikolina Ivezić i Robert Pauletta.

U podne i 15 na Giardinima predstavit će se Tomislav Brajnović, a pola sata kasnije gdje je nekad bio autobusni kolodvor Vesna Pokas. Izložba Dimenzije humora otvara se u 13 sati u MMC-u Luka, a predstavit će se 22 autora.

U 17 sati u prostoru Zajednice Talijana predavanje o suvremenoj umjetnosti će održati Kathy Rae Huffman. U 19 sat u Gradskoj galeriji Antun Motika otvara se izložba fotografija sedmero pulskih, zagrebačkih i koparskih fotografa, a sat vremena kasnije ispred Arene predstavit će se Boris Greiner.

Velika izložba na kojoj će se moći vidjeti radovi čak 64 autora otvara se u 20.30 u Muzeju suvremene umjetnosti Istre. Potom će se u 21.30 i 22 sata svoj projektima predstaviti Predrag Pavić i Damir Čargonja Čarli. (M. RADIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter