Troje pulskih autora u Pulskoj filmskoj tvornici

Iz filma Ide Skoko "Andrija"
Iz filma Ide Skoko "Andrija"

Troje pulskih autora, Ida Skoko, Vjekoslav Gašparović i Mario Stefanini, sutra će se, s početkom u 19 sati, u Klubu Pulske filmske tvornice predstaviti svojim najnovijim kratkometražnim filmovima.

Pulsku premijeru doživjet će "Andrija", audiovizualni esej Ide Skoko o intimnim podražajima sjećanja, ali i razmišljanjima o međuljudskim odnosima, umjetnosti, višedimenzionalnosti…

Dokumentarac Vjekoslava Gašparovića "S vama kroz život" progovara o pripremi hrane, društvu i zajednici - o činjenicama od kojih smo posredstvom supermarketa lišeni, odvojeni, isto kao i od same odgovornosti. Nakon što ga je ocjenjivački sud uvrstio među '25 veličanstvenih', film je bio prikazan na prošlogodišnjoj 46. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Vukovaru.

U "Trapatnici" Mario Stefanini dokumentira prvi izlet polaznika 8. speleološke škole u pećinu Trapatnicu nedaleko od Draguća, a autor je naglasak stavio na ljepote krajolika i zanimljivosti podzemlja.

S radom Ide Skoko i Vjekoslava Gašparovića publika će se detaljnije upoznati putem telefonskog razgovora, dok će Mario Stefanini svoj film predstaviti u klubu Pulske filmske tvornice. Ulaz je slobodan. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter