Tri režisera za tri epizode i ženska priča

Siniša Juričić na predstavljanju 'Baršunastih terorista' (D. ŠTIFANIĆ)
Siniša Juričić na predstavljanju 'Baršunastih terorista' (D. ŠTIFANIĆ)

Na konferenciji za novinare o filmu "Baršunasti teroristi" danas je govorio koproducent Siniša Juričić, budući da režiseri Pavol Pekarčik, Ivan Ostrochovsk i Peter Kerekes nisu bili nazočni.

- To je dokumentarni film s igranim materijalom, a premda su tu tri priče i tri režisera, sva tri režisera radila su na sve tri priče. Sudjelovali smo na desetak festivala, a vrlo nam je važna berlinska nagrada publike. Što se tiče publike u Areni, nadam se da će biti puna čeških i slovačkih turista, kazao je Juričić ističući da je u pripremi dokumentarac "Houston, We Have a Problem".

"Baršunasti teroristi" govore o pojedincima koji su pokušali promijeniti politički sustav, a osvojili su nagradu FEDEORA u Karlovim Varyma.

O filmu "Zagreb cappuccino" govorila je redateljica Vanja Sviličić.

- U ovoj priči ima dosta elemenata inspiriranih stvarnim doživljajima, a koji su se desili uglavnom mojim prijateljicama i ljudima iz moje bliže okoline. Rad na filmu bio je zanimljiv, a glumice su se dobro snašle u svojim ulogama, radnja puno ovisi o dijalozima. Mislim da se u tim junakinjama svaka žena po nečemu može prepoznati, kazala je Sviličić.

Glumica Nela Kocsis govorila je o svom glumačkom iskustvu u tom filmu te istaknula je da je sve uvelike olakšala redateljica Vanja, koja ih je savjetovala kako se postaviti u određenim scenama te situacijama.

Ovaj film govori o dvjema ženama u četrdesetim u potrazi za srećom. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter