Traži se ravnatelj Muzeja suvremene umjetnosti Istre

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Jučer je objavljen ponovljeni natječaj za novog ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti Istre. Prisjetimo se, natječaj je raspisan još u lipnju ove godine, a za novo vodstvo MSUI-ja tada je pristiglo pet prijava kandidata. Potom je dotadašnja ravnateljica Gorka Ostojić Cvajner otišla u mirovinu, i natječajno povjerenstvo je na temelju pristiglih prijava odabralo četiri kandidata i donijelo odluku odnosno prijedlog o novom ravnatelju/ci, a kojeg je potom trebala potvrditi i županijska Skupština.

No, kasnije je u aktima župana objavljen dokument kojim se poništava i izvan snage stavlja prijedlog o imenovanju nove ravnateljice MSUI-ja. Tada je pročelnik županijskog Odjela za kulturu Vladimir Torbica, koji je uz dizajnera Maurizia Ferlina i akademskog slikara i kipara Erosa Čakića, bio u tročlanom natječajnom povjerenstvu, kazao da je povjerenstvo dalo svoj prijedlog, no kako se sjednica županijske Skupštine nije održala, istekao je rok od 45 dana u kojem je taj prijedlog Skupština trebala i potvrditi.

Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora, doznali smo da su se za to radno mjesto tada bile prijavile povjesničarke umjetnosti Branka Benčić, Kristina Tamara Franić, Ketrin Miličević Mijošek, Jerica Ziherl i Branko Gulin.

Prema aktualnom natječaju, uvjeti za funkciju ravnatelja MSUI-ja su: magistar struke ili stručni specijalist iz znanstvenog područja društvenih ili humanističkih znanosti, stručne, radne i organizacijske sposobnosti, pet godina radnoga staža i poznavanja talijanskog i engleskog jezika. Ravnatelj/ica se imenuje na razdoblje od pet godina s time da po isteku mandata osoba može biti ponovno imenovana.

Pročelnik Torbica kazao je da će tročlano natječajno povjerenstvo djelovati u istom sastavu. Prijave se dostavljaju do 5. studenog na adresu: Istarska županija, Upravni odjel za kulturu, Mlinska 4b, 5 2 466 Novigrad. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter