Tportal raspisao nagradu za najbolji književni roman

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)

Sedmu godinu zaredom Tportal.hr raspisao je natječaj za najbolji hrvatski roman te pozvao autore i izdavače da prijave romane izdane u prošloj godini.

Stručni žiri književne nagrade [email protected] odabrat će najbolji hrvatski roman izdan u prošloj godini kod izdavača registriranih u Hrvatskoj. O dobitniku 50 tisuća kuna odlučuje žiri književnih profesionalaca koji čine Katarina Luketić, Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić (predsjednica žirija). O pobjedniku će odlučivati u tri kruga, a dobitnik ovogodišnje nagrade bit će poznat krajem listopada, priopćili su organizatori. 

Tportalova književna nagrada dodijeljena je dosad šest puta. Lani je najboljim proglašen debitanski roman ‘Budi Hamlet, pane Hamlete’ Tahira Mujičića (AGM 2012.), a prvijenci su i nagrađeni roman 'Adio kauboju' Olje Savičević Ivančević (Algoritam 2010.), ‘Tri’ Drage Glamuzine (Profil, 2008.) i 'Anastazija' Dalibora Šimprage (Durieux, 2007.). Među nagrađenima su još Ivica Đikić s romanom 'Sanjao sam slonove' (Naklada Ljevak 2011.) i Sibila Petlevski za roman 'Vrijeme laži' (Fraktura, 2009), prvi dio trilogije ‘Tabu’, iz koje je drugi roman ‘Bilo nam je tako lijepo’ bio u finalu natječaja prije dvije godine, a treći roman ove godine ulazi u konkurenciju za nagradu.

Tportal je pokrenuo književnu nagradu za hrvatski roman godine 2008. s ciljem vrednovanja autorskog rada, a prema postavljenim stručnim kriterijima. Ujedno, to je i prvi književni natječaj u Hrvatskoj na kojem se bira najbolji domaći roman. 

Izdavači i pisci romane mogu prijaviti do 19. kolovoza putem prijavnice na linku: https://tportalhr.typeform.com/to/jofnFy (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter