Šteta je zadovoljiti se osrednjim životom

Bruno Šimleša
Bruno Šimleša

Bruno Šimleša (1979.), sociolog, autor knjiga popularne psihologije, javnosti najpoznatiji kao voditelj emisije "Svaki dan, dobar dan" na Hrvatskoj televiziji, osobno će danas i sutra u nekoliko istarskih gradova predstaviti svoju novu knjigu "Umjetnost života - kako ovladati umijećem ljubavi", u izdanju Naklade Ljevak.

Danas u 16 sati promocija je zakazana u Gradskoj knjižnici Poreč, dva sata kasnije u Gradskoj knjižnici u Novigradu, a u 20 sati u knjižnici u Umagu. Sutra (utorak) autor predstavlja knjigu u 16 sati u knjižnici u Žminju (Čakavska kuća), a zatim u 19 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli.

U knjizi "Škola života" Šimleša podučava kako zavoljeti sebe, u "Ljubavologiji" kako voljeti druge, a pritom ostati svoj, dok u novoj knjizi "Umjetnost života" otkriva kako životna iskustva pretvoriti u neprocjenjive umjetnine, a od svojega života stvoriti remek-djelo.

- Svjestan sam koliko ambiciozno zvuče te ideje, ali ako su nam suđene najviše visine, šteta je zadovoljiti se osrednjim životom. Šteta je svoj život ne posvetiti ljubavi i stavljati sebe na zadnje mjesto u vlastitom životu, kaže autor.

Na 264 stranica, u osam poglavlja, Šimleša govori o svetosti života, ljubavi, obitelji, Bogu, zdravom razumu i o tome kako postati životni umjetnik. Piše o ključnim životnim idejama, objašnjavajući kako se možemo igrati u životu, ali ne i poigravati s njime, budući da je život svet. Pritom je pravo da volimo i pravo da budemo voljeni, stečeno rođenjem i koje nam nitko nema pravo oduzeti, jedna od najvažnijih ideja ove knjige. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter