Slavko Štimac ponovno u Puli

Slavko Štimac posljednji je put bio u Puli 2013. godine na obljetničkom 60. izdanju filmskog festivala (Arhiva/M. ANGELINI)
Slavko Štimac posljednji je put bio u Puli 2013. godine na obljetničkom 60. izdanju filmskog festivala (Arhiva/M. ANGELINI)

U sklopu 9. Festivala srpske kulture u Istri, u pulskom Kinu Valli od 18. do 26. travnja prikazat će se Revija srpskog filma u organizaciji Kluba Srba Istarske županije te suorganizaciji Filmskog centra Srbije i Pula Film Festivala.

U utorak, 18. travnja, u 19 sati program otvara film "Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato", dugometražni igrani prvijenac scenarista i redatelja Srđe Penezića, a gosti na predstavljanju filma bit će, osim redatelja, i producentica Vesna Golubović i proslavljeni glumac Slavko Štimac koji u filmu tumači glavnu ulogu. Riječ je o glumcu koji je 70-ih i 80-ih oduševljavao publiku ulogom dječaka Ranka u filmu "Vuk Samotnjak" redatelja Obrada Gluščevića i u jednom od najpopularnijih i najuspješnijih dječjih filmova "Vlak u snijegu" redatelja Mate Relje, ulogom dječaka Ljubana, kao i u seriji "Salaš u malom ritu". Kasnije je zapažene uloge imao u Kusturičinim filmovima "Sjećaš li se Dolly Bell?" i "Underground", Šijanovom "Ko to tamo peva" i Markovićevom prvijencu "Specijalno vaspitanje". Inače, posljednji je put bio u Puli 2013. godine na obljetničkom 60. izdanju filmskog festivala.

Svečanom otvorenju kulturne manifestacije u utorak će prisustvovati i voditelj međunarodnog odjela Filmskog centra Srbije Miroljub Vučković.

U srijedu, 19. travnja, u 19 sati na raspredu je projekcija drame "Zemlja bogova" Nikole Paskaljevića (2016.), a u istoj satnici revija se nastavlja u ponedjeljak, 24. travnja, projekcijom filma "Otvorena" Momira Miloševića iz 2016. godine. U utorak, 25. travnja, slijedi komedija Nikole Koje "Stado", a u srijedu, 26. travnja, film Mirjane Karanović "Dobra žena", prikazan prošle godine na Pulskom filmskom festivalu. Cijena ulaznice za svaku projekciju iznosi deset kuna. (Z. ANGELESKI)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter