Savičenta: Četiri dana plesa na 4 atraktivne lokacije

Ilustracija
Ilustracija

Četrnaesto izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta koji će se u Svetvinčentu održati od 19. do 22. srpnja obilježit će plesači, koreografi i umjetnici iz Španjolske, Danske, Slovačke, Francuske, Norveške, Belgije, Cipra, Srbije i Hrvatske, ali i zanimljive plesne izvedbe, rezidencije i radionice za plesače.

Dio programa će i ove godine biti besplatan, a kao i do sada odvijat će se na četiri atraktivne lokacije; pod zvjezdanim nebom na renesansnom trgu, u kaštelu Grimani i u renesansnoj loži, te u dvorani Mediteranskog plesnog centra, koji je ove godine središnje mjesto okupljanja hrvatskih i inozemnih umjetnika na umjetničkim rezidencijama.

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, jedini međunarodni ljetni plesni festival u Hrvatskoj, definirao se kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji i kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala, te brojne i odane publike.  

U trinaest godina održavanja odigrano je više od 180 plesnih predstava iz cijeloga svijeta.

Kvaliteta Festivala potvrđena je i činjenicom da ga je Ministarstvo kulture RH 2009. godine predložilo kao jedinog hrvatskog kandidata za "Council of Europe Cultural Events“. Iste godine strukovna udruga plesnih umjetnika UPUH organizaciji Festivala uručila je godišnju nagradu za doprinos plesnoj umjetnosti, a Turistička zajednica Istarske županije nagradu "Zlatna koza - Capra d'oro". (V. BEGIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter