Šarolikost izričaja i motiva 66 umjetnika i umjetnica

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Radovi čak 66 autora i autorica koji su dio Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre izloženi su na godišnjoj Revijalnoj izložbi otvorenoj preksinoć u MMC-u Luka, a koja će se moći razgledati do 26. siječnja. Radovi tako prekrivaju sve prostore MMC-a a kao što je na otvaranju rekla autorica idejnog postava Tina Širec Džodan, jako puno je slikarstva u raznim tehnikama, ima i fotografije, grafike gotovo da i nema osim dvoje autora, a ima nešto malo kiparstva.

- Svu tu šarolikost i u izričaju, motivima, intenzitetu samoga izraza teško je objediniti u jednom, odnosno dva ili tri prostora", rekla je Širec Džodan.

Predsjednica HDLU-a Istre Dorina Vlakančić ocijenila je postav izložbe kao vrlo svjež, pregledan, ima ritma i jako je tečan, unatoč tome što je sama izložba nešto skromnija, pa tako nije bilo ni kataloga izložbe. Vlakančić je ukratko rezimirala što je ova udruga radila protekle godine, objasnivši da je organizirano više od 12 izložbenih projekata, a osim izložaba radova njihovih članova priredili su i izložbe drugih umjetnika.

Osim što su zastupljeni radovi u različitim tehnikama, kroz izložbu je dan i generacijski presjek stvaralaštva autora, od već iskusnih i profiliranih imena do predstavnika mlađe generacije od kojih su neki također vrlo aktivni i stalno se predstavljaju kroz skupne i/ili samostalne izložbe. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter