Riječ predsjednice žirija 61. Pule

Predsjednica žirija Nataša Dorčić s kolegama objavljuje pobjednike 61. Pule (N. LAZAREVIĆ)
Predsjednica žirija Nataša Dorčić s kolegama objavljuje pobjednike 61. Pule (N. LAZAREVIĆ)

Nataša Dorčić, predsjednica ocjenjivačkog suda hrvatskog programa, izjavila nam je nakon objavljivanja pobjednika 61. Pule da ona za sebe uvijek kaže da je puno bolja publika nego glumica.

- Nekad mi je i žao što sam glumica i gledam film drugačije nego publika, no imam mentalitet publike i zapravo sam fenomenalna publika, kaže ona, a na potpitanje kako je to kad je 'publika' predsjednica žirija, odgovara: "Moraš imati osjećaja za ostale članove žirija, ali i imati svoj stav koji braniš, i koji argumentima može nadjačati stavove drugih, kaže ona.

U žiriju su pored nje, montažerke Ivane Fumić, redatelja Antonija Nuića, bila i dva inozemna gosta: britanski filmski kritičar Nick Holdsworth i sarajevska producentica Amira Bakšić Čamo.

- Nakon svakog gledanja filma, nakon 15-ak minuta ili sat vremena razgovora imali smo zapravo iste ocjene svakog filma. Jasno da smo film "Broj 55" različito gledali mi i inozemni članovi koji nisu doživjeli naš rat, no što se tiče zanatskog, univerzalnog filmskog produkta, stajalište je bilo identično, kaže predsjednica žirija. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter