Razveselite drage ljude kazališnom ulaznicom

Gordana Jeromela Kaić i Jelena Šimunović (N. LAZAREVIĆ)
Gordana Jeromela Kaić i Jelena Šimunović (N. LAZAREVIĆ)

Na današnjoj konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula predstavljen je novi projekt "Kazalište za kasnije" te program predstojeće kazališne sezone, od listopada do prosinca. Projekt Kazalište za kasnije izrađen je u suradnji sa Studiom Sonda iz Vižinade, a predstavila ga je Jelena Šimunović iz ovoga studija.

Tri mogućnosti

- Kazalište za kasnije je u biti kazališna karta koju svatko može kupiti i darovati dragim osobama, a koju će one moći iskoristiti za bilo koju od predstava kazališne sezone 2014./15. Kao što je pokrenuta akcija "Kruh za kasnije" ili negdje i "Kava za kasnije", tako je nastala i ova akcija, s time da se karte neće moći anonimno darovati, već konkretnoj osobi s imenom i prezimenom. Tri su mogućnosti kupovanja karata za kasnije, i sve tri uz dvadeset posto popusta, kazala je Šimunović.

Karte će biti moguće kupiti tijekom čitavog petka, 3. listopada u predvorju kazališta, na dan premijere predstave "Virginia Woolf", uz foto i audiosnimanje putem kojeg je moguće javno uputiti pozivnicu dragim ljudima. Pozivnica s porukom i fotografijom bit će pozvanoj osobi dostavljena putem e-maila te objavljena na web-stranici www.ink.hr i Facebook stranici "Kazalište za kasnije", gdje ju je moguće osobno preuzeti-tagirati i podijeliti u svakom trenutku.

- Do te karte moguće je doći i u predvorju kazališta, gdje će biti postavljena instalacija+aplikacija "kazalište za kasnije", koju je potrebno ispuniti. Po okončanju kupovine karata i ispunjenju aplikacije, pozivnica će pozvanoj osobi biti dostavljena putem e-maila te objavljena na web i Facebook stranici kazališta. Instalacija/aplikacija bit će aktivne od 3. listopada pa do kraja kazališne sezone, kazala je ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić, istaknuvši da su tražili novi, suvremeni način za privući gledatelje. Postoji i mogućnost kupovine ulaznica online, s web-stranice www.ink.hr.

- Za iskorištavanje opcije "Kazalište za kasnije", dovoljno je da pozvana osoba odabere predstavu koju želi iz sezone 2104./15. i najavi se do 24 sata prije početka predstave, naglasila je Šimunović. Stari pretplatnici mogu obnoviti pretplatu, a svi zainteresirani mogu postati novi pretplatnici od danas pa sve do 2. listopada. Pogodnosti pretplate su, saznajemo, mogućnost obročnog plaćanja, ažurno praćenja svih programa kazališta putem mjesečnog letka koji dobivaju na kućnu adresu ili e-mail adresu u PDF formatu, stalno mjesto u kazalištu i druge pogodnosti.

Popularna prepaid kartica

Ravnateljica Jeromela Kaić govorila je i o velikoj popularnosti prepaid kartice, koju je stalno moguće nadoplaćivati i nadopunjavati, a nudi također niz pogodnosti. Predstavljen je ukratko i program predstojeće sezone, koji će donijeti dva premijerna naslova, "Virginia Woolf", prema djelu "Tko se boji Virginije Woolf" Edwarda Albeeja u prijevodu Gordane Popović-Vujičić i režiji Damira Zlatara Freya. Predstava će biti premijerno izvedena 3. listopada, a glume Nela Koscis, Aleksandar Bogdanović, Helena Minić i Duško Modrinić. Za početak studenog, najavljen je premijerni naslov čakavske scene "Blak", po tekstu Milana Rakovca i Borivoja Radakovića u režiji Ines Pletikos, a glume Lana Gojak i Rade Radolović. Tu je i osam gostovanja. Drama SNG-a iz Maribora doći će s Gogoljevim "Revizorom", Kristalna kocka vedrine, Dom kulture Sisak i Gradsko kazalište Sisak djelom "Sunčana i Sever" Ludwiga Bauera i Lidije Duić, HNK iz Šibenika dolazi Brešanovoim "Velikim manevrom u tijesnim ulicama", HKD iz Rijeke autorskim projektom Olivera Frljića "Aleksandra Zec", Planet Art iz Zagreba Russellovom "Ritinom školom", Kerekeš teatar s predstavom "Ljubaf" Ljubomira Kerekeša, a HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke "Pseudolusovim mukama" G. B. Stortija. Teatar Rugantino stiže s autorskim projektom Mirana Kurspahića "Thiscasting". (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter