Radionice Arena Internationala: Hommage Smaregli

S prošlogodišnjeg završnog koncerta (Dejan ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnjeg završnog koncerta (Dejan ŠTIFANIĆ)

Konferencija za novinare u povodu ovogodišnjeg izdanja glazbenih radionica Arena International održana je danas u spomen-sobi Antonia Smareglie u Puli. O radionicama je govorila umjetnička ravnateljica Tatiana Šverko, koja je istaknula da je ovogodišnja tema radionica Antonio Smareglia te da tim povodom planiraju postaviti prvi čin njegove "Istarske svadbe" u koncertnoj verziji.

U sklopu glazbenih radionica Arena International tečaj klavira i komorne glazbe vodit će Tatiana Šverko i Leonardo Angelin, orgulja Eugen Sagmeister, violine i puhača Andrea Musizza, pjevanja te dječji i mješoviti zbor Alessandro Svab i Maria Grazia Biancolin (uz Oriettu Šverko), a gitare Žarko Ignjatović. Radionice će se održavati u pulskoj i vodnjanskoj Zajednici Talijana te u spomen-sobi Antonia Smareglie, a na programu će biti i pet koncerata.      

- Želimo da i mladi upoznaju rad i djelovanje Antonia Smareglie, a njegova će glazba biti lajtmotiv koncerata, koji će se održati u pulskoj katedrali 3. kolovoza, kada će se predstaviti docenti, i 9. kolovoza, kada je na programu gala koncert, kao i u vodnjanskoj palači Bradamente 6. kolovoza i u porečkoj Eufrazijani 7. kolovoza. Na programu je i koncert u šišanskoj Velaneri 4. kolovoza, kazala je Tatiana Šverko te naglasila da će svaki koncert imati zaseban program, a nastupit će svi polaznici, kao i svi predavači u raznim sastavima. Ovogodišnji će koncerti biti naslovljeni "Osjetiti… Istru". (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter