Pulska fotografkinja Snježana Bratanović na šestoj Fotorami

Nagrađena fatografija Snježane Bratanović na temu "Zagrljaj"
Nagrađena fatografija Snježane Bratanović na temu "Zagrljaj"

Na šestom Festivalu umjetničke fotografije Fotorama koji se otvara u nedjelju u Kragujevcu sudjelovat će i pulska autorica Snježana Bratanović. Ona već treću godinu sudjeluje na ovom festivalu, prije dvije godine za izlaganje su izabrana njena dva rada, prošle je godine za svoj rad primila službenu pohvalu, a ove je godine njen rad osvojio treću nagradu na službenom festivalskom međunarodnom foto natječaju PICK'S- Balkan Edition 3. Žiri su činili Ko Jamada iz Japana, Diana Markosian iz SAD-a i Natalija Fadejeva iz Ujedinjenog kraljevstva, a tema ovogodišnjeg PICK'S natječaja je bila zagrljaj pa su umjetnici trebali prikazati moć zagrljaja u svakom mogućem obliku.

Fotoramu organizira Foto klub Apolo iz Kragujevca i to je prvi festival ove vrste u Srbiji s ciljem da postane jedan od najvećih festivala u jugoistočnoj Evropi. Fotorama ima za cilj okupiti istaknuta imena u svijetu umjetničke fotografije iz cijelog svijeta, a  program festivala obuhvaća sva područja umjetničke fotografije.

Snježana Bratanović je amaterska fotografkinja rođena u Puli gdje danas živi i radi. Intenzivno počinje istraživati svijet fotografije od 2012. godine. koja je od hobija prerasla u strast. Iza nje su brojne nagrade i priznanja u zemlji i inozemstvu i brojna izlaganja na skupnim izložbama od kojih i jedna samostalna i to 2014. godine u HDLU Zagreb, u sklopu promicanja hrvatske umjetnosti i međukulturnog dijaloga udruge Art Jam. Fotografije su joj objavljivane na brojnim stranicama koje se bave fotografijom kao i u raznim časopisima. Članica je foto kluba KAF iz Sv. Lovreča. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter