Pula: Mjesec knjige počinje s Krležom

Pulska Gradska knjižnica (Arhiva/D. MEMEDOVIĆ)
Pulska Gradska knjižnica (Arhiva/D. MEMEDOVIĆ)

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i ove je godine pripremila poseban program povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, od 15. listopada do 15. studenog, manifestacije koja promiče knjigu i čitanje. Program se sastoji od niza akcija, predstavljanja knjiga, susreta s autorima, predavanja i radionica, a ovogodišnja je tema Mjeseca hrvatske knjige posvećena Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti.

U središnjoj knjižnici tako će se od danas moći razgledati izložba "30 godina s Krležom bez Krleže". Sutra, u 18 sati bit će predstavljen "Fažanski zbornik 5" o kojem će govoriti načelnica Općine Fažana Ada Damjanac, rektor pulskog Sveučilišta Robert Matijašić i urednik edicije Mirko Urošević.

U četvrtak u 19 sati bit će predstavljena knjiga Ankice Tomić "Naročito ljeti" a u petak u 10 sati održat će se predavanje na temu "Školovanje u SAD-u", edukacija za knjižničare koju će voditi Rebecca Mano.

O knjizi "Stanovništvo i migracije iz sjeverne Istre - Buzeština" Eda Merlića govorit će Slaven Bertoša i sam autor 22. listopada u 18 sati.

Slijede tri predavanja i to "Kvizovima kroz lektiru" 25. listopada u 16 sati a predavanje će voditi Adele Granić, zatim radionica CSSU-a i edukacija za knjižničare "Elektronički izvori" koju će voditi Željka Sviben a na rasporedu je dan kasnije u 10 sati i "Biblioterapija" o kojoj će govoriti Ivana Bašić 29. listopada u 10 sati.

Izložba u povodu 85. obljetnice rođenja Nella Milottija "Životna priča iz Milottijeve garaže - Ricordi riemersi nel garage di Milotti" otvara se 6. studenog u 18 sati, a pola sata kasnije bit će prikazan dokumentarac "Naš sugrađanin Nello Milotti - Il nostro concittadino Nello Milotti".

U Čitaonici Kluba umirovljenika danas u 17 sati održat će se večer poezije "Istra nan je mati" pjesnikinje Denis Kožljan i gostiju Đermana Vitasovića, Damira Koromana Pletikosa, Katice Petreković i Ide Marković. Program će glazbom uveličati Alen Vitasović, Petar Brgić, Slavko Celija, Dario Grgorović i KUD Rakalj.

Sutra u 17 sati bit će otvorena izložba "Mirisi i boje Istre/Profumi e colori dell'Istria" Marinelle Butković. Pravne savjete umirovljenici će moći dobiti 5. studenog u 11 sati. (Mladen RADIĆ)

CIJELI PROGRAM U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter