Pula Illustrator Campus - razmjena iskustva i znanja

Alenka Sotler s polaznicima će raditi na priči Crvenkapice (Tone Stojko)
Alenka Sotler s polaznicima će raditi na priči Crvenkapice (Tone Stojko)

Pula Illustrator Campus velika je novost ovogodišnjeg 7. Monte Librića - Festivala dječje knjige koji će se održati usporedno s ovim Festivalom, od 24. do 30. travnja u Circolu.

- Pula Illustrator Campus zamišljen je kao svojevrsna platforma za razmjenu iskustva i znanja između profesionalnih, afirmiranih ilustratora predavača iz Hrvatske i svijeta koji prate dječju književnu produkciju i mladih talentiranih studenata likovnih akademija s posebnim afinitetom prema ilustraciji, veli Iris Mošnja s Monte Librića.

Predavači na Pula Illustrator Campusu hrvatski su i inozemni ilustratori: Zdenko Bašić i Manuel Šumberac (Hrvatska), Aljoscha Blau (Rusija, Njemačka), Kestutis Kasparavičius (Litva) i Alenka Sottler (Slovenija).

Razgovori s potpisom

Polaznicima će se svakodnevno revijalno predstavljati i ostali gosti ilustratori 7. Monte Librića u posebno osmišljenom programu "Razgovori s potpisom", poput Svjetlana Junakovića, Manuele Vladić Maštruko, Dubravke Kolanović, Mare Cerri, Magde Guidi, Dražena Jerabeka..., a održat će se i susreti s profesionalnim izdavačima da bi polaznici stekli što bolji uvid u svijet knjižne industrije.

Zadnjeg dana Festivala za javnost će se održati program Peta dimenzija - kreativnost na kojem će se raspravljati o radu Campusa.

Programske cjeline obuhvatit će suradnju s likovnim akademijama iz Zagreba, Splita i Rijeke u obliku izvannastavnog sadržaja, te će na taj način biti praktikum kolegijima s tendencijom programske suradnje i šire u regiji i svijetu.

Osim studenta sa spomenutih Akademija, saznajemo, prijavili su se i samostalni mladi umjetnici, kreativci iz Pule, Italije i Slovenije.

Campus se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. U majstorskim radionicama ilustratori-predavači s polaznicima će razraditi određenu tehniku da bi na najbolji mogući način pokazali postupak izrade i načine likovnog izričaja u formi ilustracije. (V. BEGIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter