Pula Guitar Fest: Pobjednik Ivan Rogošić iz Zagreba


Treće natjecanje Pula Guitar Festa u organizaciji OKUD-a Istra održano je u subotu, a apsolutni pobjednik je Ivan Rogošić iz Zagreba koji je u svojoj, drugoj kategoriji osvojio 97,50 bodova. Bilo je šest dobnih kategorija pa je u prvoj s 93,67 boda pobjedu odnio Marko Levak, ujedno i najmlađi sudionik natjecanja. U trećoj kategoriji najbolja je bila Ana Tukša kojoj je žiri dodijelio 95,17 bodova, a u četvrtoj konkurencije nije bilo, nastupio je komorni duet kojeg su činile Antonieta Brajković i Hannah Jakac i ocijenjene su s 90 bodova. Velike konkurencije nije bilo ni u petoj kategoriji gdje su nastupila samo dvojica, ali bolji je bio Tin Glavočević koji je osvojio 88 bodova. U šestoj kategoriji pobijedio je Bruno Vuger s 94 boda. Usprkos naizglednoj "praznini" u nekim kategorijama, ovo natjecanje svake godine sve više jača i širi se pa je ove godine nastupilo 50-ak sudionika, što je napredak u odnosu na prvu godinu kada ih je bilo samo 15. Sudjelovali su natjecatelji iz Omiša, Makarske i Zadra, Koprivnice, Križevaca, Zagreba, Poreča i Labina.

Ovo, treće natjecanje, je i prvo koje je pokroviteljstvom podržao Grad Pula. Započelo je u sjedištu OKUD-a i glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, a svečano zatvaranje održalo se u Circolu gdje su podijeljena priznanja i nagrade najboljima. Ocjenjivački sud su činili Antonio Rumenović, Vlade Brzović, Hrvoje Ton, Tamara Perc, Goran Benevrkić, Domagoj Terzić, Dario Budicin i Stipan Popović.

Kako je rekao nakon dodjela nagrada predsjednik OKUD-a Istra Aleks Nadišić, za pokretanje ove manifestacije nadahnuli su se susretom harmonikaša i ljetnom školom harmonike koju OKUD također organizira, a nedostajao je u Puli jedan ovakav susret na kojem bi se okupili gitaristi i osim što bi se natjecali, razmijenili bi iskustva i družili bi se. Spomenimo i da su završni nastup u Circolu uveličali e-String Trio, zatim Vanja Posavec te duo Stipan Popović i Ivana Kenk Kalebić, uz nastup samih laureata. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter