Prosinac u INK-u: Palčica, koncerti i smijeh

S lanjskog nastupa zarovaca (Dejan ŠTIFANIĆ)
S lanjskog nastupa zarovaca (Dejan ŠTIFANIĆ)

Prosinac u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula bit će u znaku blagdana, ali bit će prilike i za smijeh te glazbu i ples, a na svoje će doći i djeca za koju će nova predstava,"Palčica", biti izvedena čak 17 puta u ovih mjesec dana, a pretpremijera je u subotu, 5. prosinca u 18 sati. Nakon toga "Palčica" će biti izvođena od 6. do 9. prosinca, zatim od 15. do 19. prosinca, te 21. prosinca. Priča je nastala prema djelu Hansa Cristiana Andersena,koje je obradila Marijana Peršić,o maloj djevojčici, ne većoj od palca,koja u svojoj avanturi otkrivanja svijeta istovremeno otkriva sebe i svoje mogućnosti. Autorica i redateljica je Andrea Gotovina.

U četvrtak, 10. prosinca u 20 sati na pozornicu INK-a vraća se još jedna komedija na tekst Mate Matišića, a ovaj put radi se o "Bljesku zlatnog zuba" u izvedbi Zagrebačkog kazališta komedija i režiji Zorana Mužića. U glavnim ulogama nastupaju Damir Lončar, Nina Kaić Madić, Vanda Winter i drugi. Večer kasnije, također u 20 sati, rezervirana je za jedno klasično djelo, Dumasovu dramu "Dama s kamelijama" u produkciji Kazališta Hotel Bulić a koju će izvesti Senka Bulić i Stipe Kostanić.

U subotu, 12. prosinca u 19 sati održat će se 19. večer tradicijske glazbe i plesa u organizaciji SAKUD-a Pula i KUD-a Uljanik. Đorđe Balašević s autorskom večeri nazvanom "Kalendar mog djetinjstva" nastupit će u nedjelju, 13. prosinca u 20 sati, a podsjećamo da su ulazniceza ovaj događaj odavno rasprodane.

Božićne blagdane najavit će tradicionalni humanitarni koncert "Božić u INK-u" na kojem će ovaj put, i to u ponedjeljak, 14. prosinca u 20 sati nastupiti Nina Badrić i sestre Husar. Božićnom produkcijom u utorak, 15. prosinca u 18 sati predstavit će se Plesni studio Infinity uz besplatan ulaz, a večer kasnije, u srijedu u 19 sati božićnu produkciju pokazat će i KUD Tasa. Božićno-novogodišnji koncert održat će u četvrtak, 17. prosinca u 20 sati Glazbena škola Ivana Matetića-Ronjgova uz besplatan ulaz. Petak, 18. prosinca rezerviran je za još jednu dozu smijeha koju donosi Arijana Čulina, kao autorica, redateljica i glumica u predstavi "Ajme nama s njima" u produkciji Umjetničke organizacije Artis, a uz s Čulinu se u predstavi pojavljuje i Jadran Vušković.

Studio Zaro će tradicionalni božićni koncert svojih zborova održati u subotu, 19. prosinca u 20 sati. Slijede dva božićna koncerta, prvo onaj Puhačkog orkestra grada Pule koji će se održati u ponedjeljak, 21. prosinca u 20 sati te onaj Istarskog pododbora Hrvatskog društva glazbenih umjetnika koji će nastupiti večer kasnije, također u 20 sati, a na oba koncerta ulaz je besplatan. Zadnji događaj na programu INK-a za prosinac 2015. je završna produkcija Plesnog studija Cool Step 23. prosinca. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter