Profutura: Publika odabrala Jasminku Juzbašić

Sebastijan Vojvoda, Andi Bančić, Jasminka Juzbašić i Sanja Radetić Fatorić (V. HABEREITER)
Sebastijan Vojvoda, Andi Bančić, Jasminka Juzbašić i Sanja Radetić Fatorić (V. HABEREITER)

Jasminka Juzbašić proglašena je najboljom autoricom po izboru publike na ovogodišnjoj osmoj skupnoj izložbi amaterskog likovnog stvaralaštva Profutura otvorenoj u Istarskoj sabornici. O najboljem autoru odlučivala je publika putem glasačkih listića prigodom otvaranja izložbe, a pravilo je bilo da se može glasati samo na jednom listiću i to za dva različita autora od 56 njih koji su stekli pravo predstavljanja.

Stručni žiri Profuture, koji je radio u sastavu: akademski umjetnik Robert Pauletta, te Sebastijan Vojvoda i Andi Bančić, voditelj i referent likovnih djelatnosti u Pučkom otvorenom učilištu organizatoru izložbe, za izložbu su odabrali sva tri rada Jasminke Juzbašić, ulja na platnu pod nazivima "Luka", "Lena" i "Jesenja sonata".

- Trudimo se izabrati što veći broj izlagača za izložbu, ali limitirani smo prostorom, pa moramo odabrati samo neke, ali to s jedne strane daje izložbi draž i kompetitivnost, kaže Vojvoda. Valja istaknuti da je Jasminka Juzbašić bila proglašena najboljom autoricom ove izložbe po mišljenju žirija na drugom izdanju Profuture 2008. godine, a redovito je pohvaljivana, te je ova nagrada kompletirala njezinu zbirku trofeja s ove izložbe. Juzbašić živi i stvara u Kašteliru, a za sebe kaže da radi malo, ali dugo, dok ne dobije ono što želi, te da stvara kontinuirano. Izložbu Profutura smatra dobrom jer amaterima pomaže da napreduju i pomaže u poboljšanju načina rada. Osim na ovoj, ova je umirovljena arhitektonska tehničaraka, nagrađivana i na raznim drugim skupnim izložbama i ex temporeima u Istri.

Nagrada za najvišu ocjenu publike je slikarski stalak, dar sponzora tvrtke Esel iz Kurili, koju je pobjednici uručila ravnateljica Učilišta Sanja Radetić Fatorić.

Profutura u Istarskoj sabornici ostaje otvorena do petka, 18. travnja. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter